Senaste inläggen

Av Victoria - 9 maj 2010 17:37

Den sköna vårvärmen var på väg, men blev kanske bortskrämd.

Eller så har den tröttnat på oss och stuckit i väg någon annanstans.

Det har varit en sköööön helg i alla fall.

Vi har tagit det lugnt och kopplat av och diskuterat lite ommöbleringsprojekt osv osv.

Däremot har vi tagit det lugnt och vilat lite. Vi är båda i gång under veckorna och vi är ju inte några ungdomar längre så man får lov att försöka ta igen sig lite när man kan. Gammelsmurfen och Bella tog sig en liten "tupplur" och sov så sött. Dom vaknade inte ens när jag tog kort på dom.

 

Bella börjar allt mera likna en vanlig hund, nu kan hon hälsa på några av våra grannars hundar utan att skälla och gorma.

Hon till o med viftar på svansen och ser glad ut när dom råkas.

Visserligen jagar hon våra katter i bland, men inte så ofta och jag tror inte hon egentligen hatar dom. Se bilden nedanför.

 


Vi handlade i fredags och min älskade make gav mig en ny kaffebryggare, min gamla hade gått sönder. Var utan flera dagar, men som tur var jobbade jag så när jag kom till jobbet stapplade jag på darrande ben direkt bort till kaffeautomaten och fyllde på.

Snacka om abstinens!!!!!

Den nya bryggaren är lite lyxigare, den kan man ställa in styrkan på och så är det en knapp som göra att inte bryggtratten kan öppna sig och kaffet rinna ut på golvet. Dessutom är kaffet VARMT och inte ljummet.

På lördag kommer våra barn hem. I alla fall mina och så Marcus och Erica. Martin kan nog inte komma ifrån och han har lång resväg.

Skall bli roligt att träffa alla samtidigt. Vi kommer att sakna Martin förstås, men vi får försöka samla alla nån gång i sommar i stället.

ANNONS
Av Victoria - 26 april 2010 19:14

Vinden är lite "vass" men annars är det skönt.


Vi sitter ute så mycket i solen vi kan och har tid till.

Egentligen borde jag rensa lite i rabatterna, men det får bli senare. Har inte mått så bra och så har knäet bråkat.

Det ser så vackert ut i gräsmattan med gula och blåa små blommor.


Hörde för några år sedan en kul grej, en människa sa att dom hade spontanvegetation i sin trädgård. Det var alltså en mycket igenvuxen och ovårdad trädgård.

Man kanske skulle satsa på det?

Nej, min käre make har så många fina växter som jag inte ens vet namnet på och dom skulle kanske försvinna då.


Är det någon som vet var man kan få tag i Kejsarkronor?

Det är alltså en blomma som är hög och smal med oranga blommor högst upp som ser ut som en mössa och så gröna spretiga blad högst upp.


Snart är det första maj och Valborg. Tycker inte det var länge sedan det var Jul.

ANNONS
Av Victoria - 19 april 2010 19:21

Ja nu har jag varit på praktik ett tag i vår kyrka. Det tar slut den 3 maj och jag skall ha möte med vår pastor och af i morgon om min framtid.

Hoppas det ordnar sig med förlängd praktik eller nåt annat. Helst skulle jag velat ha nån form av anställning så jag får lite mer i lön. Nu är det bara det jag har i a-kassan.

Längtar efter att få lite ordning på tillvaron.

Känns lite hopplöst att inte veta mer än nån månad i taget vad man skall göra.

Antingen skall jag gå hemma eller jobba, inte lite jobb/praktik då o då.

Var man hemma på heltid kunde man hjälpa till vissa dagar i alla fall i församlingen bara för att få komma ut lite bland folk.

Nu om jag inte får vara kvar där vet jag ju inte var jag hamnar. Kan med min otur hamna någonstans där jag inte allt trivs eller klarar av arbetet.

Känner mig annars piggare än på länge. Lite trött när jag jobbat i caféet, men det går över.

Min älskade make är också trött i bland när han kommer hem, så det är inte bara jag, han kan sitta ute i trädgården eller i soffan i teverummet och somna. NÄÄÄ jag sover inte säger han!   Jo Jo, dom där frustningarna och pustningarna som kommer från honom då!!!:) 
          Jag älskar honom i alla fall

Av Victoria - 6 april 2010 17:07

Hur gör man för att kunna klippa hundskrället utan att både hon o jag får ett nervöst sammanbrott?????

Någon som vet?

Eller någon som kan/vågar?

Tror jag skall föreslå ett namnbyte på hunden, Tova vore mera passande.

Hon är så söt så man kan inte bli sur på henne.

I dag när jag kom hem först från mitt jobb så stod hon innanför dörren och vifta på svansen. Tror ni hon hälsade på mig? NEJ inte alls, sprang direkt ut till grinden och kollade om möjligen HUSSE var med. Därefter när hon insåg att det BARA var matte hemma gick hon in och jag fick klappa henne lite på huvudet sedan gick hon ut igen.

Ut och in i en o en halv timme för att vänta på husse.

Det är en skojig hund.


jag vill ha en egen som bara gillar mig.   

Av Victoria - 28 mars 2010 16:24


              En skön söndag, ledig och visserligen inte sol, men skönt i alla fall.

Skulle velat vara ute i dag och jobbat i trädgården, men orkar inte.

Har ont i nästan hela mig. Det känns som om musklerna i låren skulle brista när jag skall resa mig upp. En muskel i ryggen tycker inte om att jag böjer mig eller reser mig upp och bära något är lönlöst.

Armarna och ena axeln protesterar och ena vristen vill inte heller.

Jag har så mycket som jag skulle vilja göra just nu. Ni vet våren är på väg och dom där dropparna bondeblod man har i ådrorna svallar för fullt.

Jag stapplade ut med soporna och min älskade Gamelsmurf höll på att räfsa gräsmattan och jag stod där en stund och insöp dessa underbara dofter. Vad det luktade gott. Snacka om nostalgitripp!


Det enda jag gjort denna helgen är att i går baka laktosfria bullar till barnbarnet och i dag diabetesbullar till kyrkan.


Jo så lagade jag middag i dag också.

Klippte till min käre make också! Nja, inte klippte till utan ansade skägg och fixade till frisyren lite.


Om jag bara inte blev så trött jag har ont, det är nog det värsta för om man kunnat göra sånt man tycker är roligt då hade man inte kännt av det onda så mycket. Tiden går fortare när man har roligt säger man ju.


Min käre make är så förstående och gör jättemycket hemma, men det är inte bra för mig för då känner jag mig onyttig. Dessutom jobbar han heltid och behöver vila på helgen och kvällarna.


I vilket fall som helst så trivs jag med mitt liv och min praktik i vår församling.

Lite jobbigt med café jobbet, det är lite tufft i bland att stå och gå mycket samt disken, men det är så jätteroligt också.

Torsdag åker jag till ungarna och kommer hem fredag eftermiddag/kväll.

Jobbar måndag, tisdag, onsdag och söndag. SKOJ!.

Av Victoria - 20 mars 2010 14:56

Så trevligt att vara ute bland folk igen. Ingen mår bra av att "bara" gå hemma. Vi människor är flockdjur, det märks.

Själv har jag tre flockar kan man säga, min lilla flock här hemma och min andra lilla flock i Karlskrona som består av barn och barnbarn samt min flock på jobbet. Vi är en liten grupp som arbetar i hop och så i bland kommer det in någon jag inte känner riktigt och då tar det ett tag tills man läst av den nya individen och så är det strax en ny flockmedlem.

Bella hälsar till o med på mig med glada svansviftningar när jag kommer hem, även om hennes älskade husse redan är hemma.Sedan går hon och lägger sig lugnt och tryggt för då är ju "hela" hennes flock hemma i huset (reviret).

Dom dagar jag hjälpt till i Caféet var jag totalt ledbruten och slut när jag kom hem.

Visserligen diskmaskin, men mattallrikar och en del cantiner måste förskjöljas innan dom ställs i diskmaskinen och så skall disk ut och in och upp i skåp samt det skall dukas osv osv.

75 pers som skall ha lunch och eller fika. Det blir en del disk det.


Får nog räcka med halvtid för min del. Ungefär halvtid i alla fall.

Roligt är det och jag trivs jättemycket. Receptionen är också rolig, har bara varit där en dag än, men det verkar roligt. 


På söndag skall jag vara där så vi får se hur det går.

Av Victoria - 10 mars 2010 11:13

Klippte våran Bella i går när min älskade Gammelsmurf var på jobbet, gick ganska bra. Tassar och mage samt svans kvar.

På kvällen tänkte jag optimistiskt att om jag håller lilla vofsegullet i knät kan husse klippa. Ha, det funkade inte med tandvisning och morr och nafs,MEN då kom Bella på att gnäll funkar nog. Hon gav i från sig ynkliga pip och det lät i bland som om hon sa nej eller aj med gråtig stämma. Det slutade med att både husse och matte satt där och fick torka sig i ögonvrårna. Man kan väl inte sitta där och tvångshålla och klippa en lite snudel som säger aj och nej med bedjande röst.

Hon får väl ha sina tovor då.

Vi måste nog till veterinären och få henne sövd så dom kan ta och klippa klorna och då kan vi passa på att ta och klippa undersidan. Tassarna kan vi kanske klippa. Hon gillar inte det heller, men vi slippar hålla fast henne på samma sätt.

Suck! OM vi någonsin skaffar en hund igen skall det vara en med kort päls som inte växer och behöver klippas och inte får några tovor. En liten hund skall det helst vara som man kan ta med sig.Helst en som är några år och dessutom rumsren.

Som inte är folkskygg och sur när det kommer främmande.

Fast jag vill inte ha en väluppfostrad snäll och mesig hund utan egen vilja och som är helt perfekt. Då kan jag likaväl ha en leksakshund på hjul att gå ut med.


Gustav var perfekt i mina ögon, egen vilja sur och envis och tjurig avskydde att bli klippt, kammad och badad. Klorna blev klippta ordentligt en gång på 11 år och då fick dom söva honom. Hi hi, när vi kom till djurkliniken med honom där vi bodde i Karlskrona så försvann all personal. Dom drog lott om vem som var tvungen att ta emot Gustav.

NEJ inga fler hundar har vi sagt, men det är roligt att kika lite på blocket i bland för att se vad det finns för hundar.

Ingen kan i alla fall ersätta min Gustav, men visst saknar jag en egen hund i bland.

Av Victoria - 9 mars 2010 10:08

Hade en trevlig kväll i går. 40 glada människor ville ha kaffe, vetebröd och rulltårta.

Det var att plocka fram och fixa till och sedan servera och därefter plocka undan och diska och ställa allt på plats.

Slutade lite över åtta så jag han med rätt buss hem. Annars hade min älskade Gammelsmurf fått hämta mig i Åhus och han hade jobbat hela dagen så han skulle inte behöva ge sig ut igen på kvällen tyckte jag. Dessutom hade lilla Bella blivit ledsen.

Hon hörde inte när jag kom utan jag gick in och ställde mig vid soffan där hon låg hos husse och sov. När hon fick se mig så viftade hon på sin lilla söta toviga svans och ställde sig upp och jag fick klappa henne trots att hon låg hos husse. Sedan skuttade hon ut i köket och visade att jag skulle följa med så hon förväntade sig väl sin kvällsfika.

Jag fuskade och tog inget kaffe utan bara mjölk och bulle. Iddes inte brygga kaffe, ville snabbt i säng.

Hade ont både här o där, men inte lika mycket som förra gången så det var nog bara träningsvärk. Hoppas det blir ännu mindre ont nästa gång. Känner mig lite stel i dag, men inte så farligt.

Jag älskar detta jobbet.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se