Senaste inläggen

Av Victoria - 3 augusti 2011 19:43

Husse tyckte Thyko behövde klippas och då fick vi ju fixa det, Thyko och jag.

Så när husse kom hem möttes han av nyklippt hund och fiskgryta a`la Victoria.

  Han har massor av leksaker, men dessa är favoriterna.

  Fast husse är ju bäst! Varenda kväll så tjatar Thyko och vill få igång husse. På denna bilden är det husses fingrar som är illa ute. Det är inte så farligt som det ser ut.

  Nyfiken är han också, något rörde sig i gräset.

Är han inte söt våran lille "pojke" Nyklippt och stilig. Duschad är han också. (jag med, efter att duschat en hund som skakar på sig i duschen så är det lika bra att duscha själv också.)

ANNONS
Av Victoria - 14 juli 2011 10:46

  En av våra dagliga rundor, rollatorer är bra för både farmor och barnbarn när man får ont i benen. Att gå en lång sträcka kan vara jobbigt när man bara är 4 år.

  Sagostund på kvällen är mysigt, det tyckte pappa (min äldste son) också.

  Badbaljan åkte fram fast nu insåg vi att nästa år får vi hitta på något större.

  Vattnade gjorde vi också och Wylie hjälpte till.

  Leka med farfars ladugård var också skoj, ett provisoriskt tält fixade vi till.

  Vi besökte Marcus och Erica och Wylie fick en present av dom.

Erica hade som vanligt gjort jättegott kaffe och goda kakor.

I går onsdag åkte barn och barnbarn hem igen. SÅ tomt och tyst det blev:(

Vi var i Tivoliparken en kväll och hörde på Tjernobil barnen (osäker på stavningen) och det var som vanligt jättefint. Wylie var lite för ung för att sitta stilla länge så hon och Inge gick en runda o titta på fåglarna och sedan lekplatsen.

En underbar unge, men man märker att man inte haft barn på länge och att man är äldre. Det är ju full rulle hela tiden.

ANNONS
Av Victoria - 6 juli 2011 13:16

I går den 5 juli fyllde mitt lilla barnbarn 4 år.

Samma datum skulle min mamma också fyllt år om hon levat.

Jag minns när jag i går morse för 4 år sedan ringde min mamma tidigt och hon trodde jag skulle sjunga "ja må hon leva" och hon själv började sjunga " ja må jag leva". Efter en stund tystnade hon för jag kom mig inte för att säga nåt för jag hade i upphetsningen över att Inge o Helena var på väg till bb glömt att mamma fyllde år.

Så då när mamma blev tyst sa jag bara att dom är på väg till bb för vattnet har gått. Då blev min mamma tyst. Efter några secunder började hon skratta för då insåg hon att hennes barnbarnsbarn kanske skulle födas på hennes födelsedag. Sedan sa hon att det var den bästa födelsedagspresenten hon någonsin fått.


Tänka sig att tjejen i dag är 4 år.

 

 

    Suck vad tiden går fort. Inte minst när man följer den här lilla prinsessan.

Vi skall på hennes födelsedagskalas på lördag i Karlskrona och sedan följer hon o Inge med hem till oss och stannar några dagar. VI längtar efter henne, ja Inge med givetvis=)

Skall bli så roligt att rå om dom.

Av Victoria - 25 juni 2011 20:44


Min älskade Gammelsmurfens yngste son Martin gifte sig med sin Emma på midsommarafton.

Min dotter och ene son passade vår hund så vi tillsammans med min älskade Gammelsmurfs äldste son med sin fru Erica kunde åka dit redan på onsdagseftermiddagen. Det var i Ljungskile så det tog några timmar att köra dig. 2 fika och kisspauser inräknat.

Vi hade fått låna en fin lägenhet av en av medlemmarna i Martins o Emmas församling. Så fint och så ombonat och trivsamt.

På torsdagsförmiddagen var det lite släktträff. Min mans släkt är lite utspridd så vi träffas inte så ofta utan måste passa på när vi har chansen.

På eftermiddagen var vi och hjälpte till med dukningen.

  Med en linjal blev det rätt dukat, måste ju vara rakt och jämnt.

  Snyggt blev det i alla fall.

  Vi var riktigt stolta och brudparet var nöjda. Det var många från församlingen som var med så det var inte bara vi. Erica och Kristina och Anna som är döttrar till Gammelsmurfens brorsson var också där och jobbade hårt med att få servietterna vikta och på plats.

Dagen efter var Marcus och Erica där och skar upp bröd också.

Vigseln var kl 13, men festen pågick till över 23.

Mycket sång och tal men också sketcher och annat kul. Även Iprenmannen var där:)

Av Victoria - 6 juni 2011 16:15

I dag åkte vi trots värmen till Tollarp för att lyssna på några killar som spelar jättebra. Dom kallar sig Helge Änglar och jag tycker dom är både trevliga och duktiga.

Jag ber om ursäkt för att jag inte kunde hålla kameran stilla.

Filmade med min ROSA kamera:) 

Av Victoria - 5 juni 2011 08:56

Jaha, jag har alltså fått en rosa kamera. Innan har jag använt min älskade Gammelsmurfs kamera och det tycker jag har räckt för mig för jag fotar inte så ofta. Har inte varit så intresserad som min man och har därför inte varit i så stort behov av att ta kort. Dessutom har han skött den biten med fotandet.

Nu var vi på nåt ställe och där fanns denna kameran samt en massa andra också, men just denna var inte så dyr och dessutom ROSA!!

Så jag tittade lite extra och då kom min älskling och började titta han också och det visade sig att den var väldigt bra trots priset. Vi gick runt i affären och vi gick ut ur affären och till bilen och körde i väg till nästa ställe utan att ha köpt någor. Vi gick dit för att titta på spishällar egentligen.

Hela tiden pratade mitt hjärtegull om vilken superbra kamera det var och till vilket lågt pris och hur bra det vore för mig att ha en sådan så det slutade med att vi på hemvägen åkte dit och köpte den.


Ja han hade faktiskt rätt, bilderna blev otroligt skarpa och färgerna syntes tydligt jämfört med den gamla. Dessutom kunde man till vår stora överaskning även ta filmer!!!

Så det blev videokamer och vanlig kamera i samma med ljud dessutom!!!:)))))Så nu kommer jag att ta mer bilder än innan, det är ju roligt:)

Och så är den dessutom ROSA:)!!!


  Lille Thyko har satt sig i skuggan för det är lite varmt.

  En spännande promenad med husse, kanske möter vi några hundar som vi kan bråka med?

  Jag älskar Lupiner!


  Humlesurr bland Lupinerna en film tagen av Gammelsmurfen.

Av Victoria - 22 maj 2011 09:12

Om det är våren eller att Marcus o Erica flyttar eller vad det är vet vi inte, men nu fick vi fnatt igen. Det kommer periodvis det där. Nu var det längesedan sist, vi har inte orkat eller haft tid heller. Man måste ju vara på rätt humör också för att klara av sådant. Lust har vi väl haft till det, men men men. Vi är inte så unga längre, när man är yngre orkar man mycket mera.

Idéer har vi också haft, och diskuterat frågan flera gånger. Nackdelar, fördelar, när, hur osv.

I går fick vi till det i alla fall.

Vi bytte sovrum med Martin. Hans grejor ut och våra in. Den delen av huset är mycket varmare på vintern också och så är rummet lite större.

När vi bar i väg med våra sängar rusade Thyko in och fick tag i sin nasse (gosedjur) och sprang i väg med den. Här gällde det att rädda vad som räddas kunde för nu har ju husse o matte frått fnatt ordentligt.

I går kväll visste han först inte var han skulle lägga sig, men när husse med lagt sig då kunde Thyko komma till ro. Nisse katt han brukar sova i Martins rum i bland han tyckte nog det var lite irriterande att tog "hans" sovrum.

I alla fall sov jag gott. Vaknade bara en gång för min hosta, men sedan somnade jag snabbt igen och sov så jättegott.

Får se nu vad vi skall ändra på nästa gång?   

Av Victoria - 22 maj 2011 08:58

Suck! Jag blir nog mer o mer lik min mamma. Nu har jag fått dockdille också.

Mamma älskade dockor, hon hade massor några av dom har vi på bild.

Jag kom på mig själv med att sätta fram 2 små på hallbyrån för dom var så söta.

Är det där med dockor ett tecken på att jag börjar bli gammal, går i barndom eller att jag bara vill ha några av mammas dockor framme som minne?

Det är nog det sista, hoppas jag=)

Så här såg det ut hos min mor.

    Vid julen så skulle alla tomta fram och här fick jag den stora äran att arrangera ett tomte landskap. Suck nu längtar man nästan efter julen=)

  Min mamma flyttade ofta och många gånger långta sträckor som från småland till Madeira eller från Madeira till Karlskrona och från Karlskrona tillbaka till Madeirna och sist från Madeira tillbaka till Karlskrona. Hon byggde var gång upp ett nytt hem med små medel, men fick det alltid att se så mysigt och hemtrevligt ut. Dom flesta dockorna drog hon med sig och sådant som hon sytt och broderat själv. En del prydnadsaker släpade hon också med med sig. Barnen o jag har tagit till vara det mesta och en av dockorna har jag fast det är en som ser ut som en liten baby.

Funderar på att leta upp en dockvagn på en loppis och sy små söta örngott och lakan och virka en fin filt till. NÄÄÄ HJÄLP!!! JAG BÖRJAR BLI SOM MAMMA!!!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se