Senaste inläggen

Av Victoria - 2 januari 2010 14:04

I dag när vi var i stan körde min käre make till trädgårdsmästaren och köpte mig en krukväxt. Den var full av små knoppar och rosa blommor.

Gissa om jag blev glad. Han sa inget utan svängde bara in till trädgårdsmästaren som låg mitt emot BilTema dit vi egentligen skulle kört.

Efter trädgårdsmästaren åkte vi till BilTema och handlade några saker och så fikade vi där. Deras Capuchino är jättegod fast inte lika god som MacDonalds.

När vi kom hem gick jag ut en runda med Bella och min make fixade lunchen.

I kväll blir det ris ala malta.

I dag var min äldste son lite bättre och han o hans dotter var hos Monica och fikade och lånade hennes dator.


ANNONS
Av Victoria - 1 januari 2010 21:28

Ja så var det ett nytt år igen.

Det gamla var händelserikt, både tråkiga och roliga saker hände.

Min älskade Gustav och min kära mor dog och jag blev av med två som stod mig närmare än jag trodde.

Mina barn och mitt barnbarn har jag kvar av min gamla familj och dom är en del av mitt gamla liv och mitt nya med. Vad skulle man göra utan sina ungar. Vi ringer nästan dagligen till varandra och har koll på vad vi gör och vad vi skall göra. Dom är min stora glädje i livet och jag är så stolt över dom.


Min älskade Gammelsmurf friade i en skarp sväng där man kör på motorvägen när man skall mot Kalmar och kommer från Maxi i Kristianstad.

Givetvis sa jag ja, inte för att jag var rädd han skulle köra av vägen utanför att jag verkligen ville det av hela mitt hjärta.

Lucia dagen gifte vi oss i vår kyrka, Östermalmskyrkan här i Kristianstad. Vår Pastor Jörgen Lennartsson vigde oss efter Gudstjänsten och kaffet och änglakonserten som var den söndagen. Vi hade hand om kaffet tillsammans med några andra och vår svärdotter Erica var med. Hon visste inget och vi frågade om hon ville hjälpa oss att ta några kort efter serveringen av kaffet och det gjorde hon, men visste inte varför. Gissa om hon blev överaskad och glad också.

Birgitta Olsson och Berit Lennartsson var vittnen och spelade och sjöng.


Julen firade jag med mina barn i Karlskrona och nyår här med min make och hans son o fru.

Den yngre sonen åkte på läger på nyårsafton så jag träffade bara honom några dagar.

Detta året var jag på praktik på Regis från maj till december, trivdes jättebra där och fick också lära känna några trevliga människor där.


Livet är fyllt av möten och avsked i alla former, något man måsta lära sig att stå ut med, men jag kommer alltid att avsky det. Inte möten, men avsked. Att behöva sluta på ett ställe man trivs på och att inte få träffa folk man lärt känna väl och tycker om samt att förlora nära o kära i sjukdomar och olyckor.

Att få besök av människor som sedan måsta åka vidare och man vet att man inte kommer att ses på jättelänge, kanske om det vill sig illa aldrig mer, det är också hemskt.

Nej! Nu skall vi vara positiva och se framåt. Ett helt nytt år ligger framför oss och vi skall hoppas att allt ordnar sig till det besta för oss alla.

Jag ber till Gud i bland, inte bara för min egen del utan för mina barn, mitt barnbarn och mina plastbarn samt s-dotter att dom skall få jobb, bättre löner eller att deras problem skall lösas och att barnbarnet skall slippa dom där utslagen hon har fått och att det inte skall vara nåt farligt.

Jag ber även att min make och jag skall få jobb i år.

Samt också att och detta är väl löjligt, men att det skall bli slut på allt krigande och elände i världen, att inga barn skall behöva lägga sig på kvällen och vara hungriga, törstiga eller behöva ha ont.

Kanske är jag barnslig, men jag tror böner hjälper.


ANNONS
Av Victoria - 29 december 2009 19:49

Maken sjuk så jag åkte med Martin (makens son) till stan och träffade lillasyster (Martins moster) och vi fikade på Bajonetten.

Där jobbar lillasysters dotter Rebecka och hon är jätteduktig på att göra smårgåstårtor och mackor. Hyfsade priser i trevlig miljö och trevligt bemötande. Ett litet tips till alla fika sugna som är i Kristianstad. Frukost buffé har dom med.


Efter moster och lillasyster träffen så blev det att göra en del ärenden.

Det snurrade rejält i bland i skallen, men jag skulle ha tag i en ny mössa. Den gamla trillade ner över ögonen och såg luggsliten ut.

Hittade en för halva priset i dag. 25 kr.

Ringde och tackade min make för den fina mössan:) Han skulle säkert ha köpt den till julklapp om jag sagt att jag ville ha en ny mössa då, men jag visste inte då att jag behövde den.


Var på apoteket och sedan köpte vitt garn till mina mormorsrutor. Har hunnit ganska långt nu, men det är nästan lika mycket till tror jag som behövs.


Vi handlade på Kvantum på hemvägen. Kattmat och lite mat till oss också. Köpte lite frukt också för det behövs nu. Vi behöver lite extra c vitaminer allihop.

Min lille Inge är sjuk igen, misstänker att han har en lunginflammatiopå gång igen.


Av Victoria - 28 december 2009 09:56

Blir nästan alltid sjuk när jag varit hos barnen och barnbarnet.

Det går väl över hoppas jag.

En mysig jul i alla fall, fast Inge blev dålig på natten och låg hela tiden tills jag åkte. Wylie åkte till sin stödfamilj och stannar där några dagar. Dom är jättesnälla och Wylie älskar dom.

Min lilla prinsessa var så söt julafton, Kalle hade köpt en tomte klänning och luva med skor till henne.

  

Han hade också köpt en lapptopp för barn som hon kunde skriva på och det som stod i skärmen skulle hon sedan skriva på tangentbordet osv.

Hon fic som vanligt mycket klappar.

Jag och Krister köpte bara mjuka paket samt ritblock och kritor.

Ett par kängor fick hon också.

Kalle och Monica gjorde Jansson och kalkon samt hade med mycket gott. Jag hade bara med köttbullar och så köpte jag lite bröd och rödbetssallad.

Skönt att vara hemma fast jag ligger mest och slöar.
Av Victoria - 22 december 2009 14:29

I dag körde min älskade make, Gammelsmurfen in mig  till jobbet för att jag skulle få ett papper påskrivet.

Egentligen skulle jag jobbat till o med i dag, men jag är så illa förkyld att jag höll mig hemma. Faktiskt mest med tanke på att jag inte skulle smitta ner mina kamrater och bussresenärer.

Dessutom så är jag ganska trött då jag sov dåligt pga nysningar och hosta. Vaknade och hade frossa i natt och kunde inte somna på en lång stund.

När vi var på väg till mitt jobb så stannade vi bakom macdonalds i Kristianstad i närheten av Lidl där det finns en godisbod/butik med 600 sorters godis.

Kände mig som en barnunge när jag kom in och såg alla sorter. Många gamla sorter som jag inte sett på länge.

Vi tog varsin påse och gick o plockade sådant som vi gillade och ville ha till jul.

Hi hi, jag hade tänkt att ca kg blir nog lagom!!!!! Över 2 kg blev det.

Men helgerna är långa och vi har många barn osv.

Dom som läser detta och inte varit där förut kan jag rekomendera att åka dit och titta.

Rent och snyggt var det också.

Trevlig personal med.

I morgon åker jag till mina ungar och kommer tillbaka på lördag med i alla fall 2 av dom som stannar till söndag.

Om jag inte har skrivit innan julafton så GOD JUL TILL ALLA!

Av Victoria - 18 december 2009 18:47

På tisdag den 22/12 slutar min praktik. Har varit där sedan i juni och praktiktiden har förlängts ett antal gånger. Arbetsledaren och platschefen har sagt både till mig och till af samt till högsta chefen att dom vill ha mig kvar att jag är en klippa och att dom behöver mig där. Fast vad hjälper det när chefen säger att han inte vet vilka arbetsuppgifter eller hur mycket dom har efter nyår. Han har lovat att om det dyker upp något skall jag få det jobbet. Jo, men om jag nu skickas vidare på en ny praktikplats då? Suck jag avskyr att behöva komma in på något nytt. Träffa nya människor som kanske inte alls är lika trevliga eller sympatiska.

Fast det går nog bra, skulle det vara så att där finns dom som är dumma så kan man ju sluta där. Ha ha ha! tror inte af går med på det så lätt.


Här har jag trivts så jättebra och det är jättefina människor jag har haft runt omkring mig. Jag vet att jag kommer att sakna dom jättemycket.


Nu har snön kommit också. Här ute på landet är det fint, men i stan är det smutsbrunt slask på gatorna och där det är släta plattor på gator och trottoarer är det förenat med livsfara att gå. Man trippar stelbent fram och är livrädd att halka.


Skaffade mig ett par rejäla kängor som väger flera kilo känns det som i bland.

Det är rejält mönster under sulan så man halkar inte så lätt.

Problemet är att dom är tunga och man får träningsvärk.


Fast om jag måste välja mellan träningsvärk och lårbensbrott så är valet enkelt.


Bella är så söt när när hon kommer in med nosen och tassarna vita av snö.

Mindre söt när hon lägger sig att torka i vår säng.


Min älskade Gammelsmurf är förkyld, han är så söt när han går där och snörvlar och nyser och hostar.


Av Victoria - 15 december 2009 17:44

 I dag var jag med jobbet på julbord.

Massor av mat, god mat, favoriträtter, läckert uppdukat, trevligt sällskap, mysig miljö och givetvis lite hungrig.

Allt detta gjorde givetvis att man tog "lite" för mycket, som vanligt.

Jansson är det godaste jag vet och tyvärr tog jag 2 gånger av detta och blev som vanligt fruktansvärt törstig och drack mängder med vatten och blev ännu törstigare och drack ännu mera vatten och fick på vägen till bussen kuta in på domus toaletten och spy samt sedan vingla ner till affären och köpa mjölk och fil samt småspringa till bussen. När jag kom fram var klockan 1620 och du skulle busseländet gå. För en gångs skull var den exakt 1620 när busen körde ut från resecentrum.


Fick ringa min älskade Gammelsmurf som sa jag kunde ta nästa buss som gick efter 10 minuter men inte till Furuboda då utan bara till Åhus å hämtade han mig där.
I kväll dricker jag massor av vatten och känner mig eländig i magen. Julafton skall jag bara äta havregrynsgröt. Hi hi hi hi!

Ånä, det gör jag nog inte även om jag borde.


Av Victoria - 13 december 2009 20:03

I dag den 13 december kl 1400 blev jag Fru Victoria Book.

Det var så att vi hade hand om serveringen i kyrkan och i dag var det både barnvälsignelse och änglakonsert så det var mycket mer folk än vi räknat med skulle komma.

Det gick bra i alla fall och efter att allt var klart med disk och undanplockning så var det dags.

Vår S-dotter var med och hjälpte till i köket och med serveringen så hon fick ställa upp som bröllopsfotograf. Det gick bra allting och vi kom i väg inna kl 15 hem till våran Bella.

Krister gic en runda med henne medan jag lagade middag. Sedan var det i väg till Marcusoch Erica för Marcus fyller år på tisdag. Det var kalas och Ericas föräldrar och 2 småbröder var med.

Ja det var en händelserik men lycklig dag.

Jag har fått världens mysigaste man och han är nu bara MIN egen älskade Gammelsmurf.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se