Direktlänk till inlägg 27 december 2013

Åren går

Av Victoria - 27 december 2013 17:29

Suck! Tittade mig lite extra noga i spegeln för några dagar sedan. HJÄLP!!! Jag är ju alldeles skrynklig i ansiktet!!!!

Hur har detta gått till och när kom dom där rynkorna? Dom kan alltså inte bara kommit över en natt så därför har jag alltså inte tittat särskilt noga på väldigt länge. Här har jag alltså tyckt att alla andra i min åldersgrupp gått och blivit äldre och inte fattat att jag också blivit det.

Nu har jag i alla fall fattat att jag är GAMMAL!

Däremot är jag förvånad över att jag inte känner mig GAMMAL!  Trodde att dom som var GAMMLA hade tråkigt, tyckte livet var jobbigt och var ledsna över att det mesta av livet var slut, att det inte var så många år kvar osv.

Ha! Jag känner mig inte ett dugg ledsen, inte har jag tråkigt och inte grubblar jag över hur många år jag har kvar. Ingen vet hur många år man har kvar, 1, 5, 10, 20, 30 det spelar ingen roll hur många dom är för nu när man är så här gammal har man samlat på sig så mycket visdom och livserfarenhet att man kan kosta på sig att ta det lugnt och njuta av tillvaron. Inte behöver man lida av prestationsångest, känna sig tvingad att "bli något" eller att slita för att skaffa sig hus, hem, bil och andra saker. Inte har man några barn att ta ansvar för heller.

Inte behöver man tänka på att vara smal, ha det senaste modet se vacker ut eller liknande.

Livet är ju underbart helt enkelt. Äntligen kan man vara sig själv. Äntligen kan man ha roligt och koppla av.

Rynkor och grått hår!?!? Tja, se det som tecken på ålder och visdom och livserfarenhet. Ju fler rynkor och gråa hår ju visare och ju mer livserfarenhet har du.  Fram för allt är du dig själv och bättre kan det inte bli. Var människa är unik, med ett långt livs samlad erfarenhet och kunskap. Allt du läst, sett, hört och varit med om. Tänk om alla skrev ner det dom varit med om och läst, hört, tänkt och gjort och man sedan samlade det i en databas och jämförde all data för att se hur många som haft samma erfarenheter och samma tankar. Det skulle vara intressant.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Victoria - 1 augusti 2015 19:40

Det var jättelängesedan jag var här. Har varit så mycket annat att jag inte haft tid eller ro att skriva. Denna sommaren har varit ganska bra, varmt men inte en massa sol. Får så mycket klåda och sveda av solen. Inte roligt alls, människor tittar...

Av Victoria - 10 januari 2013 19:21

Agneta i Nättraby. 1064-65     Jag bodde i Karlskrona i en lägenhet som mormor o morfar haft, men mamma och hennes man trivdes inte utan flyttade till Nättraby där han arbetade på pappersbruket (numera nedlagt) och även på en bondgård där dom f...

Av Victoria - 10 januari 2013 19:13

  Mormor o morfar kommer upp från Limhamn för att fira jul med oss. Jag var någonstans mellan 8 och 10 år då. Vi bodde några mil från Karlskrona på en plats som hette Nättraby. Min mamma och hennes man hyrde ett hus som tillhörde en stor gård. De...

Av Victoria - 2 december 2012 15:59

Här i Nyehusen har vi adventspytat i dag. Vi startade redan i går med att åka till Eko och införsakffa 2 små stjärnor till köksfönstren. Thyko har ju lagt beslag på ena fönstret där han ligger och spanar som en katt ungefär. Så där kan man inte ha nå...

Av Victoria - 16 september 2012 17:34

Sagan om lille Svante. Denna berättade min morfar, Sven Victor Andersson för mig när jag var liten. Det var en gång för länge länge sedan en mycket gammal och sjuk man som hade tre söner. Han visste att han snart skulle dö och ville g...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se