Direktlänk till inlägg 2 december 2012

Advent 2012

Av Victoria - 2 december 2012 15:59

Här i Nyehusen har vi adventspytat i dag. Vi startade redan i går med att åka till Eko och införsakffa 2 små stjärnor till köksfönstren. Thyko har ju lagt beslag på ena fönstret där han ligger och spanar som en katt ungefär. Så där kan man inte ha någon adventsstake. Till datarumsfönstret köpte vi en röd stjärna på fot.   Det är så mysigt att gå runt på Ekos julmarknad och titta. Lite farligt också;)

Gammelsmurfen har satt upp belysningen i Carporten. Lille TEB skall ju också ha fint.  

I hallen satte vi upp en liten söt julkrubba i porslin om vi köpt på en loppmarknad i år.  

Fick ett recept av Monica på en smarrig sockerkaka med riven mandel, russin och blockchocklad i och den bakte jag i dag.

Som pricken över i var det snö när vi vaknade i morse.  

Så underbart vackert, men mina leder börjar bråka givetvis.

Lille Thyko tåler inte heller kyla särskilt bra, när han o husse varit ute i dag fick han frossa och var så olycklig ända tills snälla husse satte sig med honom i soffan och stoppade om Thyko en pläd. Efter en stunds skakande somnade han så gott. Thyko alltså;)

Arwin älskar snö, hon är som Kristers förra svarta hund Molly. Hon hoppade runt och tuggade i sig snö och älskade när man kastade snöbollar som hon fick fånga. HOn älskade vatten också, om man srputade med vattenslangen var hon överlycklig och försökte fånga vattnet.

MIn gamle Gustav gillade varken regn, vatten eller snö.

Vi lyssnade på adventsgudstjänsten på tv i morse och njöt. Helst hade jag velat åka till min egen kyrka, men kände att jag behövde vila och samtidigt fixa lite hemma. Sånt där man behöver vara två om också.

Sov minst en timma i eftermiddag, min älskade Gammelsmurf plockade undan efter maten och hängde upp en maskin tvätt samt gick en runda med Thyko medan Arwin och jag sov så gott.

Längtar till julen och till att få träffa mina barn och givetvis alla barn och barnbarn.

VI har börjat planera redan med kalkon och skinka och ansjoviskryddad sillfilé till Jansson. De gäller att vara ute i god tid med allt.

Är så tacksam för att trycket hållit sig någorlunda stabilt. Bara haft lite huvudvärk i helgen och känst mig ganska pigg. Inte haft ont i bröstet heller.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Victoria - 1 augusti 2015 19:40

Det var jättelängesedan jag var här. Har varit så mycket annat att jag inte haft tid eller ro att skriva. Denna sommaren har varit ganska bra, varmt men inte en massa sol. Får så mycket klåda och sveda av solen. Inte roligt alls, människor tittar...

Av Victoria - 27 december 2013 17:29

Suck! Tittade mig lite extra noga i spegeln för några dagar sedan. HJÄLP!!! Jag är ju alldeles skrynklig i ansiktet!!!! Hur har detta gått till och när kom dom där rynkorna? Dom kan alltså inte bara kommit över en natt så därför har jag alltså inte...

Av Victoria - 10 januari 2013 19:21

Agneta i Nättraby. 1064-65     Jag bodde i Karlskrona i en lägenhet som mormor o morfar haft, men mamma och hennes man trivdes inte utan flyttade till Nättraby där han arbetade på pappersbruket (numera nedlagt) och även på en bondgård där dom f...

Av Victoria - 10 januari 2013 19:13

  Mormor o morfar kommer upp från Limhamn för att fira jul med oss. Jag var någonstans mellan 8 och 10 år då. Vi bodde några mil från Karlskrona på en plats som hette Nättraby. Min mamma och hennes man hyrde ett hus som tillhörde en stor gård. De...

Av Victoria - 16 september 2012 17:34

Sagan om lille Svante. Denna berättade min morfar, Sven Victor Andersson för mig när jag var liten. Det var en gång för länge länge sedan en mycket gammal och sjuk man som hade tre söner. Han visste att han snart skulle dö och ville g...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se