Direktlänk till inlägg 10 januari 2012

Besparing eller dumhet?

Av Victoria - 10 januari 2012 18:09

Varför tar det så lång tid tills ambulancen kommer?

Ett mycket litet barn slutade andas, man ringde efter ambulance dvs ringde 112.

En dam svarade och ville ha uppgifter och sa sedan att larmet hade gått ut.

Nu var det så att barnet med anhöriga befann sig ca 2 -3 minuters körväg från akuten. Gick man ut på gatan såg man sjukhuset. För en ambulance med blåljus  och som inte behövde stanna vid rödljus skulle det tagit max 2 minuter.

Tack o lov fanns det både en sjuksköterska och läkare med i sällskapet, men vad hjälper det om man hade behövt inturbera eller ge någon medicin.

Om det är samma sak här i Kristianstad som där jag kommer ifrån så måste ambulancepersonalen hjälpa till på sjukhuset mellan utryckningarna. Om dom är i närheten av sin ambulance är det väl ok, men är dom flera minuters gång/springväg därifrån är det katastrofalt. I bland befinner den akut sjuke sig betydligt längre bort än 2 -3 minuter och som vi alla vet kan det handla om sekunder i bland. Stora blödningar, hjärtstillestånd osv.

Det är inte första gången sådant händer. På ett dagis tog personalen själva och körde barnet till akuten. Det låg också bara några minuters väg från sjukhuset. När dom kom fram hade ambulancen inte ens kört iväg. Även där andningsstopp. Suck! Dessa besparingar. Jag är helt övertygad om att landstingen hellre utnyttjar ambulancepersonalen än anställer fler vårdpersonal. Ambulancepersonalen får ju redan sin lön som just ambulancepersonal och då kan dom användas mellen utryckningarna, gratis.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Victoria - 1 augusti 2015 19:40

Det var jättelängesedan jag var här. Har varit så mycket annat att jag inte haft tid eller ro att skriva. Denna sommaren har varit ganska bra, varmt men inte en massa sol. Får så mycket klåda och sveda av solen. Inte roligt alls, människor tittar...

Av Victoria - 27 december 2013 17:29

Suck! Tittade mig lite extra noga i spegeln för några dagar sedan. HJÄLP!!! Jag är ju alldeles skrynklig i ansiktet!!!! Hur har detta gått till och när kom dom där rynkorna? Dom kan alltså inte bara kommit över en natt så därför har jag alltså inte...

Av Victoria - 10 januari 2013 19:21

Agneta i Nättraby. 1064-65     Jag bodde i Karlskrona i en lägenhet som mormor o morfar haft, men mamma och hennes man trivdes inte utan flyttade till Nättraby där han arbetade på pappersbruket (numera nedlagt) och även på en bondgård där dom f...

Av Victoria - 10 januari 2013 19:13

  Mormor o morfar kommer upp från Limhamn för att fira jul med oss. Jag var någonstans mellan 8 och 10 år då. Vi bodde några mil från Karlskrona på en plats som hette Nättraby. Min mamma och hennes man hyrde ett hus som tillhörde en stor gård. De...

Av Victoria - 2 december 2012 15:59

Här i Nyehusen har vi adventspytat i dag. Vi startade redan i går med att åka till Eko och införsakffa 2 små stjärnor till köksfönstren. Thyko har ju lagt beslag på ena fönstret där han ligger och spanar som en katt ungefär. Så där kan man inte ha nå...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se