Direktlänk till inlägg 30 augusti 2011

Världen är konstig!

Av Victoria - 30 augusti 2011 19:14

Du får straff eller i alla fall stora böter om du kör berusad, MEN du får utan vidare ha hand om ett litet barn om du är berusad.


Man måste vara 18 år för att få ta körkort och inte vara missbrukare, MEN du kan utanvidare få barn och dessutom få behålla det hur ung du än är och även om du är missbrukare.


Kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp, MEN ett foster har inte någon att välja på. Antingen föds det eller tas bort.


Ett barn är helt utlämnat till sina vårdnadshavare, Men vårdnadshavarna kan göra som dom vill.


Ett barn kan bli utsatt för ett övergrepp av någon i sin närmsta omgivning och vem tror dom vuxna oftast på? Blir det anmält? Får barnet den vård och stöd det behöver?


Man kan hur lätt som helst kränka/ såra ett barn med bara några få ord, MEN det tar år och ofta en hel livstid att reparera den skadan om det ens någon gång går att reparera. Man kan lära sig leva med den smärtan, men bota den går sällan.


Mobbning i skolan kan ge men för livet för den som blir utsatt, MEN det är den mobbade som tvingas byta skola. Den mobbade blir stärkt i känslan av att det är han eller hon som det är fel på FAST det är mobbarna som är störda och har problem.


Jag blev utsatt för misshandel av en elev när jag gick i 4 till 6 klass, MEN när jag sa till läraren sa han att det var synd om den pojken för han hade så stora problem hemma!!!!

Har tänkt i bland att han kanske hade missbrukande föräldrar och blev utsatt för misshandel själv, MEN varför skulle han få avreagera sig på mig då? Jag hade ju också problem både hemma OCH i skolan!


Alla barn skall få känna sig välkomna och trygga på dagis och i skolan. Dom skall få känna att dom är en i en grupp och inte på något sätt känna sig utanför. Fram för skoluniform! Då slipper dom känna sig utanför. Många familjer har dålig ekonomi och har inte råd att klä sina barn enligt sista modet. En skoluniform som skolan står för skulle hjälpa.

Alla barn skall få känna att det är tryggt och roligt att gå hem! Dom skall känna sig  välkomna hem och veta att det kommer att serveras middag och att dom kan lägga sig o sova utan att vara rädda.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Victoria - 1 augusti 2015 19:40

Det var jättelängesedan jag var här. Har varit så mycket annat att jag inte haft tid eller ro att skriva. Denna sommaren har varit ganska bra, varmt men inte en massa sol. Får så mycket klåda och sveda av solen. Inte roligt alls, människor tittar...

Av Victoria - 27 december 2013 17:29

Suck! Tittade mig lite extra noga i spegeln för några dagar sedan. HJÄLP!!! Jag är ju alldeles skrynklig i ansiktet!!!! Hur har detta gått till och när kom dom där rynkorna? Dom kan alltså inte bara kommit över en natt så därför har jag alltså inte...

Av Victoria - 10 januari 2013 19:21

Agneta i Nättraby. 1064-65     Jag bodde i Karlskrona i en lägenhet som mormor o morfar haft, men mamma och hennes man trivdes inte utan flyttade till Nättraby där han arbetade på pappersbruket (numera nedlagt) och även på en bondgård där dom f...

Av Victoria - 10 januari 2013 19:13

  Mormor o morfar kommer upp från Limhamn för att fira jul med oss. Jag var någonstans mellan 8 och 10 år då. Vi bodde några mil från Karlskrona på en plats som hette Nättraby. Min mamma och hennes man hyrde ett hus som tillhörde en stor gård. De...

Av Victoria - 2 december 2012 15:59

Här i Nyehusen har vi adventspytat i dag. Vi startade redan i går med att åka till Eko och införsakffa 2 små stjärnor till köksfönstren. Thyko har ju lagt beslag på ena fönstret där han ligger och spanar som en katt ungefär. Så där kan man inte ha nå...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se