Direktlänk till inlägg 5 september 2010

Hm!

Av Victoria - 5 september 2010 08:52

Det är ju dåliga tider och man tycker att alla skall ut i arbete för att vi skall få det bättre osv....

Då undrar jag varför man lägger ut miljoner på att skaffa oss som är utförsäkrade praktikplats efter praktikplats och om vi kan få ett jobb så blir det med lönebidrag som staten/kommunen då bekostar.

Många av oss har kanske 10 år kvar att arbeta, en del mindre.

Varför inte satsa dessa pengar på alla dessa ungdomar som går utan jobb?

Jag blir inte ledsen om jag får ett arbete, det är inte så jag menar. Utan jag tänker på dessa unga människor.Ser många av dom på stan och hör talas om dom som är utan jobb. 

Satsa dessa summor på dom unga som har ett helt liv framför sig innan vi förlorar en hel generation. 

Dom som går länge utan jobb riskerar att bli psykiskt sjuka, missbrukare eller kriminella. Eller så flyttar dom utomlands.


Vi gamla och många gånger utslitna och sjukliga kan ju få förtidspension, men med möjlighet att jobba ideéllt i samhället.

Många som är så dåliga att dom inte kan gå ut behöver ledsagare, eller bara någon som kommer och pratar med dom.

Vi kan komma till sjukhem, sjukhus eller kanske hjälpa till på dagis eller vad som helst.


Om vi var smarta så satsade vi på dom unga som en gång i tiden i alla fall måste ta över här i landet en gång.



 
 
Monica

Monica

5 september 2010 18:20

Håller med dig kära mamma!

http://katt-drottningen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anette la Fleur

7 september 2010 06:29

Vi får hoppas på ny regering, så då blir det säkert bättre. :-) Hoppas inte den här regeringen ska ha makt i 4 år till. Vi får ha vår tillit till att svenska folket röstar rätt.
En stor kram till dig kära syster

 
Ingen bild

moderuniversum

11 september 2010 17:02

Varför tror du att det satsas på utförsäkrade? Det är väl inte fel att kunna komma ut i arbetslivet igen, OM man nu har uppburit ex. sjukersättning, Om man nu varit sjuk. Men det verkar som du hellre vill gå hemma och få betalt, än att jobba och få lönebidrag. Ja det är så att alliansen vill se till att människor som kan jobba arbeta och INTE fejka att de är sååå sjuka. Sossarna är ju för bidragssverige vill hellre ge bidrag i olika form, än att försöka få folk att arbeta. Alliansen har gjort mer för folket än vad sossarna gjort. Om nu sossarna suttit vid makten under finansklrisen, ja DÅ hade det blivit katastrof för Sverige. Men nu satt/sitter en regering som fixade så att vi i Sverige klarade oss undan krisen. Jo så jag förstår att du hellre ser en rödgrön seger, då får du fortsätta med att leva på bidrag precis som alla andra som fejkar att de är sjuka. Jag skulle vara glad om jag kunde arbeta men min sjukdom tillåter inte det. Hade hellre arbetat i 10-15 år till, om så bara ett par timmar om dagen.

 
Ingen bild

moderuniversum

11 september 2010 17:36

fortsättning: Sedan är det ett stort hån att skriva att de som är långtidsarbetslösa att dessa skulle bli psykiskt sjuka, missbrukare eller kriminella. Det visar bara hur trångsynt du är, ja ja du kanske tillhör dessa grupper, så du vet vad det handlar om. Men det finns åtgärder för att komma ur sitt missbruk, och åtgärder för att komma ur sin krimminella bana eller psykakuten för ditt psykiska tillstånd. Beklagar din inställning till samhället.

 
Gammalsmurfen

Gammalsmurfen

12 september 2010 21:22

ALLA som kommer in i jobb kanske inte behöver (löne)bidrag utan kan hitta ett arbete med "riktig" lön. Då blir det ju en vinst för samhället.

http://gammelsmurfen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Laffe

13 september 2010 21:43

Jag kan inte annat än hålla med moderuniversum när hon skriver: "Alliansen har gjort mer för folket än vad sossarna gjort."

Det stämmer. Alliansen har gjort mer skada för svenska folket på 4 år än vad sossarna överhuvudtaget skulle göra på 10 år.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Victoria - 1 augusti 2015 19:40

Det var jättelängesedan jag var här. Har varit så mycket annat att jag inte haft tid eller ro att skriva. Denna sommaren har varit ganska bra, varmt men inte en massa sol. Får så mycket klåda och sveda av solen. Inte roligt alls, människor tittar...

Av Victoria - 27 december 2013 17:29

Suck! Tittade mig lite extra noga i spegeln för några dagar sedan. HJÄLP!!! Jag är ju alldeles skrynklig i ansiktet!!!! Hur har detta gått till och när kom dom där rynkorna? Dom kan alltså inte bara kommit över en natt så därför har jag alltså inte...

Av Victoria - 10 januari 2013 19:21

Agneta i Nättraby. 1064-65     Jag bodde i Karlskrona i en lägenhet som mormor o morfar haft, men mamma och hennes man trivdes inte utan flyttade till Nättraby där han arbetade på pappersbruket (numera nedlagt) och även på en bondgård där dom f...

Av Victoria - 10 januari 2013 19:13

  Mormor o morfar kommer upp från Limhamn för att fira jul med oss. Jag var någonstans mellan 8 och 10 år då. Vi bodde några mil från Karlskrona på en plats som hette Nättraby. Min mamma och hennes man hyrde ett hus som tillhörde en stor gård. De...

Av Victoria - 2 december 2012 15:59

Här i Nyehusen har vi adventspytat i dag. Vi startade redan i går med att åka till Eko och införsakffa 2 små stjärnor till köksfönstren. Thyko har ju lagt beslag på ena fönstret där han ligger och spanar som en katt ungefär. Så där kan man inte ha nå...

Ovido - Quiz & Flashcards