Alla inlägg under augusti 2009

Av Victoria - 13 augusti 2009 10:32

Började i går med hjärtstärkande och vattendrivande. Inte har han kissat så mycket mer, men hjärtat slår lugnare och han flämtar inte så mycket. Dessutom hostar han inte mycket alls nu. I dag ville han gå en längre runda på morgonen och gick dessutom själv samt nästan lika fort som vanligt.

Ett säkert tecken på att han mår bättre är att han tigger vid bordet. Det var ett tag sedan.

Hoppas det funkar.

Martin kom i fredags kväll, det är min älskade Gammelsmurfs yngste son. Han åker hem igen i dag. Det var roligt att han honom här, han jobbar och studerar och bor i Jungskile så det är inte så ofta han kommer hem. 

Längtar efter mina ungar och mitt lilla barnbarn. Hon är för rolig, väckte sin far mitt i natten och ville ha en macka!!!! Jo då, sedan satt hon och smackade honom i öronen innan hon till slut somnade. Vilka idéer barn kan få, men är dom hungriga så är dom.

Jag älskar alla mina barn och även bonusbarn och barnbarn. Dom är alla så snälla och fina ungdomar. 

ANNONS
Av Victoria - 9 augusti 2009 20:14

Alla mina barn och barnbarnet kom på besök. Inge och Monica skulle på bröllop hos sin kusin Angelica. Kalle och Wylie skulle vara hos mig. Krister skulle jobba till kl 22 så jag fick lite trevligt sällskap på Lördagskvällen.

Kalle grillade kycklingfileer och gjorde iordning lite sallad och pitabröd med tsatsikisås till. Jättegott vilket även Wylie 2 år gammal tyckte. Hon hade käkat farmors kålpudding med potatis och brunsås samt glass till efterätt. Hon var på väldigt gott humör och hade jätteroligt. Krister hade satt upp hennes gunga i carporten och vi hade tagit fram hennes leksaker.

Vi hade en trevlig kväll och Inge och Monica kom tillbaka redan vid 21 så dom åkte tillbaka till Karlskrona på kvällen.

Det var så jätteroligt att få ha barnbarnet här några timmar. Hon hade somnat när dom kom, men blev inte alls ledsen när hon lyftes upp för att åka hem. Hon vinkade glatt hej då och vinkade extra mycket till katterna som lättade vågade sig fram. Äntligen kunde dom gå in och äta sin kvällsmat. Dom är inte rädda för henne utan för främmande människor överhuvudtaget.

Barnbarnet som heter Wylie sa farmor för första gången i går. Gissa om jag var stolt.

Hon är fantastisk.

Jag var så stolt över mina barn och mitt barnbarn.


Gustav blev jätteglad när dom kom och ville vara med hela tiden, men låg mest och flämtade. Det var skönt att dom kom alla så dom verkligen fick se hur dålig han är. Lättare för dom att förstå om det är så att han dör eller måste få somna in för gott på något sätt. Usch! jag varken kan skriva eller säga det där hemska ordet. Om jag inte säger det eller skriver det så händer det kanske inte. Vad barnslig jag är.


ANNONS
Av Victoria - 6 augusti 2009 08:35

Jag har länge gått och sneglat på cycklarna här hemma. Det tar 25 minuter för mig att gå till busshållplatsen.  Jag har sett några "gubbar" som brukar stiga av bussen samtidigt med mig och dom hade cycklat samma väg som jag på knappt en tredjedel av den tid det tog för mig att gå.

Detta störde mig, för varför kan inte jag också cyckla och komma hem betydligt snabbare än jag gjorde nu????

Har inte suttit på en cyckel på ca 45 år.

Så i går när jag varit ute med vofsegullen så letade jag fram en cyckel och en cyckelpump. Att pumpa däcken gick bra och jag gjorde mig färdig för att CYCKLA till bussen.

OJ!!!! Det funkade, jag kunde fortfarande efter alla dessa år cyckla, visserligen ganska vingligt, men JAG KUNDE!

Gissa om jag var mallig när jag elegant (fast vingligt) svängde in vid vägkanten och parkerade cyckeln vid dom andra cycklarna vid hållplatsen. Urtjusigt alltså.

Jag hade oroat mig för att inte känna igen vår cyckel när jag kom hem på kvällen, men det var inga problem, det var den rostigaste av dom, men det spelar ingen roll för den fungerar. 

Trodde det var lite för lite luft där bak, men det var nog snarare lite överlast. FNISS!

Min älskade Gammelsmurf skulle slutat jobba 1600 i går, men han erbjöd sig att sitta vak hos en av sina vårdtagare, kunder heter det numera, varför begriper jag inte, tycker det låter kallt opersonligt.

Både vårdtagaren och dom anhöriga hade sagt att dom helst ville ha honom, det kan jag förstå för lugnare och finare människa finns inte. 

Han är både kunnig och trygg. 

Gutav hade en dålig natt och var ganska trött i dag, blev en kort promenad för hans del, men den varade desto längre. Han går sakta. Tur husse var ledig så Bella fick en lång runda i sin takt. Dom två passar i hop för när dom går i sin normal takt så får jag småspringa. 

Två dagar kvar denna veckan, jobbar var eftermiddag nu. Det känns, orkar inte nåt hemma när jag kommer hem. Brukar piggna till fram emot 20 tiden, men då skall man snart gå o lägga sig. Förmiddagen är enda chansen, då fixar jag det nödvändigaste. Resten får vara till helgen. 

Men jag kan cyckla i alla fall, vad roligt. Så mallig jag kände mig och så var inte min älskade Gammelsmurf hemma i går och fick se mig komma vinglandes. 


Av Victoria - 3 augusti 2009 09:10

Avbeställde tiden hos veterinären i morgon. Gustav bättre och eftersom han blir så hysterisk och far så illa av att gå till veterinär så får det vara som det är.

Blir det akut så får vi ringa och då får dom komma hem. Nu kommer vår egen veterinär, Åsa tillbaka igen så då försöker vi få henne. Hon är så snäll och rar mot djuren och hon tog hand om Lisa när hon var sjuk. Kom hem och lät henne somna in här i trädgården och det gick så lugnt o fint till. Så vill jag att det skall bli för Gustav också när det blir dags. Helst skall han få somna in av sig själv i sömnen utan att han märker av vad som sker. 

Förr tänkte jag att det sker om många år och sedan år, halvår, månader och nu är det dagar. 


I dag åskade det fast inte här över oss. Krister börjar 16 och jag 12, men jag slutar 16 och är hemma 1715 så det blir inte så länge dom behöver vara ensamma.

I morgon kommer Marcus hem på förmiddager och jag går hemifrån 1130 och slutar 16 medan Krister börjar 07 och slutar 16 så då har dom sällskap av Marcus.

Efter Nyår när vi får den nya busslinjen så blir det andra busstider och då slipper jag en halvtimmer promenad till o från bussen. Skönt. 

I alla fall om det regnar eller blåser. 

Av Victoria - 1 augusti 2009 19:30

Gustav tycks återhämta sig. Han äter lite och har orkat gå på promenad, fast långsamt.

Han flämtar mindre och hostar allt mer sällan. Blicken är piggare också. 

Han är seg och har skrämt upp oss förr så kanske det är så denna gången också.

Hoppas det.

Min älskade Gammelsmurf och jag var på loppis och köpte lite böcker.

Vi var även i stan en runda och sedan åkte vi hem. 

I natt skall han jobba och jag och djuren får klara oss själva. 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se