Direktlänk till inlägg 25 juli 2009

Rubrik saknas

Av Victoria - 25 juli 2009 14:37

I dag har det varit ett bra väder, lite sol och lite molnigt.

Nu på eftermiddagen gick jag en runda med vovvsingarna så vi slipper gå senare när Min älskade Gammelsmurf kommer hem. Han kan behöva ta det lugnt stackarn. Han jobbar hela helgen och behöver vila på kvällen. 

Vi var nästan hemma från rundan och hade nog ca 20 meter kvar när det kom en rejäl skur. Tror aldrig jag sett min gamle Gustav springa så fort. Fy vad äckligt att bli våt brrrrr!!! Man ser riktigt hur han lider. Han är lat, men kan gå flera meter extra för att unvika en vattenpöl, medan Bella glatt skuttar rakt igenom så vattnet plaskar runt fötterna (tassarna).

Hon kan sitta lugnt ute i trädgården medan det regnar, medan Gustav sitter i carporten och ser lidande ut. 

Här om dagen vägrade han gå för det åskade en bit bort, jag bar honom då en bit och det var tungt skall jag säga. 

I dag har jag inte gjort mycket, diskat och rensat lite i blomlådor och utekrukor samt städat i carporten. 

Nu skall jag snart gå o laga en god middag till min hjälte. Stuvad vitkål, potatis och stekt falukorv. Vitkålen är så mild och god nu så det gäller att passa på. 

Hade fått ett nytt rum på jobbet, där var nyrenoverat också. Ett elektriskt höj o sänkbart skrivbord hade jag fått så nu har jag mindre ont i nacken och axlarna. Rummet är ljusare också samt större. 

Det är trivsamt och roligt på jobbet. I fredags fick jag en serie foton som muséet tagit av gamla fina porträtt. Föreställde gamla människor från 17 och 18 hundratalet. Friherrar och friherrinnor och liknande fint folk.

Dom var stiliga och så fina kläder dom hade. 

I bland är det möbler eller kläder, lampor eller annat som muséerna tagit bilder av som också scannas in. Bilderna skall sedan numreras och skrivas in. 

Allt sådant är pilligt men roligt.

I bland får jag beskrivningar av föremål som jag bara skriver in och numrerar. Döper dom som vi säger med siffror och bokstäver i olika kombinationer som muséerna har för att dom sedan skall kunna leta fram bild eller beskrivning. 

Nästa vecka skall jag jobba 5 eftermiddagar, får se om jag klarar det. Målet är att jag skall klara minst halvtid. Hoppas att jag gör det och att jag kan få vara kvar där jag är för jag trivs med jobbet och folket. 

 
 
Ingen bild

Monica

25 juli 2009 15:17

Jag är så avundsjuk, sådant hade jag älskat att jobba med!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Victoria - 1 augusti 2015 19:40

Det var jättelängesedan jag var här. Har varit så mycket annat att jag inte haft tid eller ro att skriva. Denna sommaren har varit ganska bra, varmt men inte en massa sol. Får så mycket klåda och sveda av solen. Inte roligt alls, människor tittar...

Av Victoria - 27 december 2013 17:29

Suck! Tittade mig lite extra noga i spegeln för några dagar sedan. HJÄLP!!! Jag är ju alldeles skrynklig i ansiktet!!!! Hur har detta gått till och när kom dom där rynkorna? Dom kan alltså inte bara kommit över en natt så därför har jag alltså inte...

Av Victoria - 10 januari 2013 19:21

Agneta i Nättraby. 1064-65     Jag bodde i Karlskrona i en lägenhet som mormor o morfar haft, men mamma och hennes man trivdes inte utan flyttade till Nättraby där han arbetade på pappersbruket (numera nedlagt) och även på en bondgård där dom f...

Av Victoria - 10 januari 2013 19:13

  Mormor o morfar kommer upp från Limhamn för att fira jul med oss. Jag var någonstans mellan 8 och 10 år då. Vi bodde några mil från Karlskrona på en plats som hette Nättraby. Min mamma och hennes man hyrde ett hus som tillhörde en stor gård. De...

Av Victoria - 2 december 2012 15:59

Här i Nyehusen har vi adventspytat i dag. Vi startade redan i går med att åka till Eko och införsakffa 2 små stjärnor till köksfönstren. Thyko har ju lagt beslag på ena fönstret där han ligger och spanar som en katt ungefär. Så där kan man inte ha nå...

Ovido - Quiz & Flashcards