Alla inlägg under april 2009

Av Victoria - 7 april 2009 18:53

I dag fick vi fnatt och körde till sopstationen med en massa bråte som vi bara slängt in i förrådet. Ni vet gamla videoapparater, ett trasigt våffeljärn  och söndriga kontorsstolar osv osv.

Därefter åkte vi till Åhus för att köpa rökt fisk. Passade på att slinka inom sopstationen med några saker till som vi missade i första rundan.

Dom hade ändrat lite på sopstationen, metall skrot var i andra ändan osv. Gammelsmurfen  och jag funderar över varför det heter vitvaror. Kylskåp och frysskop kan ju vara både röda och rostfria, men heter dom vitvaror i alla fall då? Konstigt eller hur?

Jag och Gustav somnade sedan på eftermiddagen och när vi vaknade somnade Gammelsmurfen och Bella och sedan fikade jag och Gustav i köket medan dom andra sov. Därefter satt vi i trädgården och njöt fast det var inte lika varmt o skönt i dag som i går eftermiddag.

Passade på att röja lite i carporten, det är också ett sånt där ställe där man ställer saker som man skall ta hand om SEDAN.

Man borde åka oftare till sopstationen, när man ändå skall till Lions eller till Kvantum kunde man ju ta med sig lite skräp. 

I morgon kommer Gammelsmurfens yngste son hem och stannar över Påsken. Skall röja och fixa till i hans rum i morgon förmiddag. Blir alltid roligt när han kommer, han är så glad och pigg och vill alltid hjälpa till. Gustav och han bråkar alltid om kökssoffan, vi tror att Gustav gillar det där småkivandet. Han och Kalle höll alltid på och kivas när Gustav växte upp. Man ser att Gustav viftar på svansen och ser inte alls sur ut fast han morrar. Är han riktigt sur så syns det blicken och så låter morret annorlunda. 

Känner mig lite gladare och piggare i dag, har nog en vårdeppa på gång. Brukar ha det vid den här tiden. Sedan F kassan också som hörde av sig, suck, men det skall väl gå. Får ta Gustav med mig så får han morra lite åt tanten eller Bella som kan bita henne i näsan. 

Av Victoria - 6 april 2009 20:49

Nu skall försäkringskassan ha in mig i fördjupad samverkan med arbetsförmedlingen och försöka hitta ett jobb till mig. Var på möte med en av försäkringskassans representanter och en en från af en gång tidigare och det var rena mardrömmen. Denna människa från f-kassan var som en pitbullterrie hela tiden, trots att en person var med och talade om vad läkare, psykolo, sjukgymnast och arbetsterapeut sa så ansåg hon att jag minsann kunde träna upp mig och arbeta heltid. Att jag hade nedsatt styrka i höger sida och balansproblem och värk samt magproblem och hade eksem osv var inget att bry sig om. Det där med hjälpmedel på arbetsplatsen pratade hon bort. Att jag inte klarar trappor pga värk och balans tyckte hon jag kunde träna bort.

Att man inte kan sitta o skriva på en dator 8 timmar om dagen om man har värk i armar och axlar begriper väl vem som helst, men inte f-kassan.

Jag är villig att ta ett halvtidsjobb, vilket som helst bara jag klarar av det och inte behöver sjukskriva mig efter några dagar. 

Det skulle vara jätteroligt att komma ut bland folk och få lite nya intryck och idéer. Att känna sig nyttig osv samt att få lite bättre inkomst. 

Problemet är att det finns knappt jobb till dom som är friska och som inte har mina problem. 

En annan fråga är vad arbetskamrater säger om man jobbar några dagar och sedan blir hemma några dagar osv. Eller om man säger att det där kan jag inte göra för då får jag ont. Jag klarar inte det för då riskerar jag att tappa balansen osv. Människor förstår inte att man inte klarar vissa saker, men kanske är bra på annat. Funktionshinder är nåt som många inte vet vad det innebär. Sitter du i en rullstol är det självklart att du inte kan klara vad som helst. Eller om du har kryckor, eller har armen i gips eller nåt sånt. 

Jag både vill ut o jobba igen, men samtidigt är jag rädd för hur jag blir bemött. Har varit med om att bli både hånad och utskälld. Inte roligt kan jag säga, många tårar har fällts pga detta. Många gånger har jag gjort mer än vad jag klarar och sedan haft ont på kvällen o natten och mått jättedåligt. 

Får jag bara jobba i min takt och på mitt sätt så går det bra, här hemma.  Klippa häcken och gräva är inte min grej, men annars tror jag att jag kan klara det mesta. 

Min äldste son har fått jobb nu, i en affäri Lyckeby (Karlskrona). Han jobbar halvtid nu till en början. När hans dotter blir lite äldre skall han jobba heltid.  Han har ensam vårdnad om henne och det är lite tufft nu, hon är lite livlig och busig. En underbar unge är det i alla fall. 

Av Victoria - 5 april 2009 16:49

I går skulle vi tagit bort gasbindan som låg rullad mot Bellas operationssår och var fastsydd med 5 stora stygn. Problemet var att hon var spänd och lite stressad av att vi haft folk här på dagen som hon inte kännde så väl och så var ju hennes älskade husse i väg på förmiddagen när dom där otäcka främmande lömska typerna kom. Hon låg inne på en madrass och tjurade hela tiden ända tills Krister kom hem igen. Så när vi på kvällen försökte ta bort dom stygnen och gasbindan högg hon och gnällde förtvivlat. I dag på morgonen ringde jag distriktveterinärerna och dom skulle ringa oss vid middag om en tid på eftermiddagen så att vi kunde söva ner henne för att ta bort stygnen. Efter att jag ringt gick jag in o satte mig på madrassen och kelade med henne och Krister kom och satte sig han med. Då låg hon så snällt med magen upp och var så social o trevlig så. Då passade jag på och klippte snabbt upp dom fem stygnen och fick bort både bindan och trådarna. Det tog inte många secunder. Hon reagerade inte ens.

Där sparade vi några hundra kr + att Bella slapp den där jobbiga bilresan samt traumat med att sövas och behöva träffa en veterinär igen. 

Marcus och Erica behövde lite hjälp i dag så vi åkte in till dom och sedan har vi varit hemma och tagit det lugnt. Efter maten tog Krister disken och jag hundrundan. När vi kom hem hade denne underbare man inte bara bryggt gott kaffe till mig utan även satt på datorn. Den är så seg, tar en halvtimme innan den kommit i gång. 

 Gustav trivdes i går när hans "syskon" var här och Wylie vårt barnbarn tycks han trivas med nu. Förr var han lite avvaktande och försiktig, men nu kan dom sitta bredvid varandra.


Av Victoria - 4 april 2009 21:22

I dag var det en jättesolig och fin dag. Krister hjälpte Marcus och Erica med flytten och mina 3 barn och vårat barnbarn kom från Karlskrona.

Vi hade lagat lasagne i går kväll som vi bara värmde upp i dag.

Den är faktiskt godare dagen efter.

Tack vare det fina vädret så kunde vi vara ute jättemycket.

Det var roligt att se o höra hur mycket barnbarnet som föresten heter Wylie hade utvecklats.

I Juli blir hon 2 år. En underbar unge, fast så säger väl alla farmödrar, men i detta fallet är det helt riktigt. 

Av Victoria - 3 april 2009 16:04

En underbart solig och fin dag. Våran lilla tös opererades i dag, allt gick bra och dom hittade nån sorts knöl i munnen också som dom tog bort. den sorten brukar vara ofarlig sa dom. Juvertumörerna som dom tog bort skall skickas iväg och så passade dom på att ta klorna och rensa öronen. Hon hade inflammation i ena örat så vi fick droppar till det.

Smärtstillande fick vi också till henne och en plasttratt på huvudet. 

Ca en timme efter att hon vaknat ur narkosen galloperade hon i trädgården med sin plasttratt på huvudet och skällde ut en bil som hade fräckheten att köra här på hennes väg. 

Gustav blev jätterädd och hoppade upp i Kristers knä, den där Bella är en riktig morrhoppa tycker han i bland. 

HOppas det är sånt här fint väder i morgon också när mina ungar skall komma och Krister skall hjälpa Marcus att flytta in i sin nya lägenhet. 

Av Victoria - 2 april 2009 19:25

Nu har det hittats glas i kyckling, oxpytt och i dag hörde jag om att man hittat glasbit i falukorv. Detta är alldeles för stort för att en enda person skall kunna hinna med detta själv. Det måste vara en organiserad liga, kanske är det veganer som är i farten. Då menar jag inte vanliga snälla veganer som värnar om allt liv på jorden utan en liten kriminell grupp som inte tänker på vilka som skadar och dödar bara dom får protestera.

 tänk om ett litet barn fått i sig en glasbit som sedan skurit sönder strupen och eller tarmarna i den lilla sköra barnakroppen? Eller en gammal skör människa som inte tål så mycket?  Eller kanske en blödarsjuk person?

Eller är det så att dom militanta veganerna bara vill att det skall finnas djur på vår planet? Väck med människorna, om dom stryker med på kuppen gör inget bara kycklingar och grisar och kor få leva. har ni veganer tänkt på vilka som skall gem dessa mat och sköta om dom om vi utrotas? 

Jag håller med er om att djurhålliningen inte är den bästa, att många djur plågas svårt på väg till slakt och att kyckligar o grisar bårde få åtminstone en sommar ute i naturen. En gris ser oftast inte solen eller får böka i jorden innan den slaktas. Det är fruktansvärt, dom är ju levande varelser dom med. 

Dom skall ju få leva ett normalt liv den lilla tid dom får leva. har sett grisar i stora stallar, dom ser inte glada ut. Suggorna stod uppbundna och en galt sprang runt och gjorde vad den skulle. På många andra stallar används insimination i stället, det är lika dumt det. Suggorna är alltså bara till för att föda mat åt oss. 

dessutom vet vi att fläskkött inte är så nyttigt, vi borde äta mera fisk i stället. 

Ett tag sa man i reklamen att "kyckling är den rena maten" Jo visst, fullproppad med atibiotika och tillväxtmedel av nåt slag. Man stoppar i djuren benmjö har jag läst nånstans, vad är det mjölet från för slags ben?

Vad har det djuret fötts upp på? 

Vad är det vi äter egentligen? 

Nä får nog sluta tänka på detta, ingen ide att bli vegan heller för frukt och grönsaker är besprutade med allt möjligt och sedan kan det vara genmanipulerat också.



Av Victoria - 1 april 2009 20:00

Vilket underbart väder i dag. Jag var ute flera timmar i trädgården med mina hundar. Vi klippte ner en nyponbuske och letade upp det lilla runda trädgårdsbordet som givetvis stod ganska långt in i förrådet bakom en massa grejor.

Jag skruvade i hop det och tyckte själv jag varit väldans duktig. Stolt och mallig sa jag till min älska Gammelsmurf att du kan ju dra åt skruvarna lite. Hm! Han sa NÄMEN VAD ÄR DETTA!!! Suck, jag hade inte satt fast benen riktigt rätt, det var ETT STÄLLE TILL med skruvar som man skulle skruva fast benen i. Där ser man, man skall inte vara mallig det straffar sig. Fast han tyckte att jag varit duktig i alla fall som försökt. Hur kan det vara så fruktansvärt många skruvar för att hålla 3 ben på plats på ett litet runt plastbord?

Vi satt ute och drack te i dag efter hundrundan. Första ute fikat i år i vår trädgård, mysigt.


Ovido - Quiz & Flashcards