Alla inlägg under april 2009

Av Victoria - 18 april 2009 16:36

En skön sov och mysmorgon och därefter frallefrukost. Vi gick hundrunda längs med havet och genom "skogen" hem. Sedan körde vi vår loppisrunda och hittade ett "kopyjamas" till barnbarnet, jättemysigt.

Vi åkte och kollade lite på datorer och sedan fika på biltema. Därefter hämtade vi "min" dator hos Kensa, vår datafirma i  Åhus. Mitt minne var lite dåligt så då fick jag veta att man kan köpa till lite mer minne där hos Kensa.

Dom som har datafirman har en jättefin collie. Han är så snäll o lugn och pälsen välvårdad. 

Vi satt ute efter att vi ätit lunch och sedan satte vi upp bambupinnar för att stödja hallonbuskarna. Rensade lite ogräs i rabatterna och plockade fram gräsklippares som snart skall få gå i pension. Den pajade i somras och det tack o lov när klippningsperioden var över. Nu har vi varit och kollat in olika gräsklippare och jämfört priser och klippbräddar. 

I kväll skall vi grilla för första gången i år. Lite korv och så skall vi göra egna köttfärsbiffar. Dom hamburgarna man köper vet man ju inte vad dom innehåller. Vill man kan man försteka dom lite i stekpannan inne. 

Saknar Marcus lite, han är inte hemma lika ofta som förr. 

Mina barn är inte hemma så ofta dom heller, saknar dom i bland förfärligt.

Skulle vara roligt om alla ungarna kunde vara hemma vid nåt tillfälle i sommar. Så man kan få ett enda fotografi med alla på. Det hade varit roligt. Martin har inte sett Wylie sedan hon var bebis och nu springer hon omkring och pratar och busar. 

En härlig dag har det varit i dag, soligt och skönt, men blåsten är lite kall. Man klär av sig för att sola och så kommer det en kall vind och då åker koftan på sedan är det varmt och då åker den av och så rätt vad det är åker den på osv osv. 

När man sitter i trädgården och myser med  sin sambo och hundarna ligger vid våra fötter då njuter jag, men sedan kommer ofta den tanken att har jag förtjänat att få ha det så här bra?  

Av Victoria - 16 april 2009 16:24

I dag fick vi svar på Bellas undersökningen av Bellas juvertumör. Det stod Carcinom i benign blandtumör. Låter hemskt. Sedan stod det att det fanns en risk för återfall i området där tumören suttit och även för spridning i närligande lymfknutor.

Vi får väl känna igenom henne med jämna mellanrum i fall det dyker upp fler knutor. 

Nu fick dom nog bort allt för det var bara 2 juver och knölarna var inte så stora. Vi får hoppas på det. 


Hon är nog döv också stackarn och det kan vara en orsak till att hon bits i bland. Hon hör ju inte att vi talar vänligt till henne utan ser bara stora människor som böjer sig över henne och visar tänderna. Man är ju dum som ler när man pratar med hunden, den tar kanske det som ett hot.


Annars tycker jag att Bella o jag kommer bättre överens nu, både hon o Gustav följer mig om dagarna. Går jag ut i köket eller in i rummet följer dom mig. Går jag på toa och sedan tar på mig ett par speciella "ut o gå" skor så dansar både Bella o Gustav och gnyr av glädje för då vet dom att det är promenad.

Jag älskar mina gamla slöa, toviga, rufsiga, envisa och vresiga hundar.


Av Victoria - 15 april 2009 12:05

Läste om dessa "snälla och omtänksamma" grannar som fotograferade och anmälde en MS sjuk kvinna när hon hjälpte sin son att lyfta ut ett kylskåp som brunnit. Stod i Kristianstadsbladet.

Att dom inte i stället gick bort till kvinnan och sa att det där är väl inte så bra för dig, vi kan hjälpa till i stället. Då hade dom ju kunnat få i gång en dialog och på det sättet fått reda på om hon var sjuk eller inte. Detta fula att spionera på varandra och anmäla osv, fy  säger jag bara. Det är så smutsigt och fult gjort. Om det är avundsjuka eller bara illvilja, jag vet inte, men det är okristligt gjort. 

Människor borde slå sig i hop och hjälpa varandra nu när det är svårare tider. En vacker dag kan det vara dessa som fotograferat och anmält henne som i stället är dom som behöver hjälp. Hoppas då att andra behandlar dom på samma sätt. Vad vinner dom på detta? Tror dom att Försäkringskassan skall ge dom en belöning? Höja deras sjukpeng, eller?

Förstår inte att försäkringskassan uppmuntrar angiveriet. Det är ruttet. 

Av Victoria - 14 april 2009 09:38

I dag slapp Bella sina stygn. Vi trodde hon skulle behöva sövas, men det gick i alla fall.

Jag höll fast henne och veterinärassistenten tog stygnen och min älskade Gammelsmurf stod bredvid och ömkade henne. (Bella alltså, inte mig som riskerade att få näsan avbiten eller stackars veterinärassistenten som riskerade fingrarna).


Bella hade nog inte ont utan det var det att bli fasthållen av elaka tanten (jag) och pillad på magen av en främmande dum tant. Den hunden har stor intregritet sa veterinärassistenten och det stämmer. 

Hon var lite röd på ett ställe på magen (Bella, inte veterinärassistenten) så vi får ha tratten på 2 dagar till för säkerhetsskull.


Det gick fort och vi var hemma innan 9 så Gammelsmurfen får vila och äta middag i lugn o ro innan han börjar sin praktik. Nu är han nyklippt o fin och skägget putsat.


Dimmigt och lite kyligt, men jag tror solen kommer fram mer o mer, eftermiddagen blir nog fin i alla fall.


Av Victoria - 13 april 2009 19:47

 Påsken slut och Martin skulle åka hem i dag med tåg från Kristianstad, men

 han  hade så mycket bagage att vi körde honom till Hässleholm så att han slapp ett tågbyte. Nu var det bara ett byte i Göteborg sedan var han hemma i Ljungskile.


I dag invigde vi Gammelsmurfens ena födelsedagspresent, elklippmaskinen.  Han satt i trädgården och vi hade fikat ute och då passade det ju bra att vi klippte honom. Klipper man inne måste man sopa upp allt håret. Nu kan pippifåglarna få håret till sina bon.

Det var tydligen en bra apparat för Gammelsmurfen somnade så sött i sin stol. Hi hi jag kunde ha klippt hur jag velat, kanske en sån där häftig tuppkamm.


Bella fick vara utan sin krage en stund i dag, hon njöt riktigt. Det måste vara varmt och jobbigt med en sån på huvudet. I morgon slipper hon den i alla fall när dom tagit stygnen.


Lite svalt i dag med utom en stund i eftermiddag. Vi åt middag ute i alla fall.


I morgon börjar praktiken för min älskade Gammelsmurf och hans klasskompisar. Jag håller tummarna för er alla.

Kram 

Av Victoria - 12 april 2009 19:27

Lite kyligare i dag. Eftersom Martin ville till Pingstkyrkan i Tollarp i dag så åkte vi dit. Marcus jobbade.

Det var trevligt i Tollarp också, fast inte riktigt min stil. Pingstkyrkan har det där med suckar, tungomålstalande och rop och att dom kan ställa sig o be högt rakt ut i luften. I bland kan flera tala högt på en gång. Det har jag lite svårt för, men annars är det trevligt där.

Mitt hjärta är annars i Östermalmskyrkan.  Där känner jag mig hemma och trygg.

Man blir så välkomnad och det känns som att komma in i en enda stor varm trygg famn när man kommer dit.

I dag fick jag lägga mig o sova en stund på eftermiddagen, det var länge sedan nu, hade ganska ont i leder och muskler. Kan vara omslag i vädret eller konstiga matvanor nu i helgen. Eller kanske båda delarna.

Skulle kanske fasta nåt dygn nu när vi kommer in i vardagslunken igen.

Skulle kanske behöva en vårrengöring inombords också.

På tisdag morgon skall Bella bli av med sina stygn och den dumma tratten. Hon har varit så duktig och tålig.

Min älskade Gammelsmurf skall börja sin praktik på tisdag ocskå, det kommer han att tycka jättemycket om. Han skall följa ett chema så det blir att han börjar senare en del dagar och jobbar längre på kvällar i bland. Lite omväxling och så pröva nåt nytt. Det är aldrig fel att lära sig nya saker. 

Den kursen han går är jätterolig, men vissa saker är lite knepiga, men min gammelsmurf är duktig och alltid påläst. Är det nåt han inte fattar riktigt går han in på nätet och letar fakta där tills han får svar. 

I morgon åker Martin hem, känns lite trist. Han är mycket trevlig och mysig. Denna helgen stod han och bakade jättegoda kakor. Ni vet såna där invecklade saker. Nån sorts surdeg som skulle jäsa visst antal dagar och så banan, blockchoklad, nötter osv osv, men så jättejättegoda.

Hoppas vi får mer sol i morgon

Kram på er alla

Av Victoria - 10 april 2009 19:43

I dag firade vi Gammelsmurfens födelsedag. I går sa han på skoj att vi skulle komma in o sjunga för honom på morgonen. Detta glömde vi, men Martin kom in i morse med ett tänt ljus och sjöng för sin far.

Efter frukost blev det hundpromenad och sedan kyrkan. I dag var det Gunnel Norrö som predikade, jag gillar hennes predikningar för dom är både utförliga, intresanta och hon talar tydligt så att även jag hör.

När vi skulle åka hem körde vi Marcus arbetskamrat Krister hem så att Martin åkte med Marcus och Erica samt fick titta på deras nya lägenhet.

När vi kom hem satte vi i gång med påsklunschen.

en stund efter maten fikade vi i trädgården och Martin hade bakat en sachertårta till sin far. Gammelsmurfen gillar den sorten samt marsipantårta.

Han fick sina presenter också och vi hade en mysig eftermiddag och kväll i trädgården.




Av Victoria - 9 april 2009 20:12

I dag fyller min älskade Gammelsmurf 55 år, men vi firar det inte förrän i morgon då svärdottern och äldste sonen kan vara med också.

Mina barn var här i lördags och lämnade paket.

I eftermiddag hade vi skönt väder och kunde sitta ute i solen. Hoppas det håller i sig nu över påsken. 

Bella är irriterad över sin tratt och kan inte komma åt o klia sig på nosen och örat, men det viktigaste är att hon inte kan komma åt stygnen på magen. Så vi får hjälpa henne o klia nosen o örat när hon behöver det.

Vårkvällarna är liksom lite magiska på nåt sätt. Man känner den där stämningen och känslan av förväntan och glädje. 

Det är nog för att nu börjar allt gro och växa, blommor slår ut och bönderna jobbar och sliter för att få bra skörd. Djuren släpps snart ut på grönbete osv. Vi kan börja i våra trädgårdar med att plantera osv. Kan tänka mig att förr när folk var fattiga och svalt i sina stugor på vintern så var just denna tiden full av förväntan och hopp att den kommande skörden skulle bli så pass att dom slapp svälta nästa vinter. 

Svårt att tänka sig i dag att vi faktiskt har varit så fattiga här i Sverige att barn svalt ihjäl. I dag behöver vi inte svälta ihjäl, men vi tar död på oss på andra sätt med droger och alkohol. Människan borde vara lyckligare nu än dom var då för att vi har ett sånt skyddsnät som vi har, men inte. 

Kanske för att vi har det för bra. Dom flesta hade en jordbit och fick odla själva, dom som inte hade eget jobbade åt andra. Jobb fanns det gott om även om det var dåligt betalt. Tror att bristen på meningsfull sysselsättning

gör att unga människor börjar använda droger för att det skall hända nåt i deras trista tillvaro.

Vi är för många som slåss om dom få jobb som finns och det blir givetvis många som blir utslagna i dag. Alla kan inte studera till läkare och advokater. Alla är inte lämpade för studier, många är mera praktiskt lagda. Förr kunde unga människor få jobb som lärlingar och arbeta sig upp, i dag skall det vara betyg och skolor. Om dom sedan är lämpliga för det yrkesval dom gjort har inte betydelse. Fram med lärlingsjobben igen, att lära sig ett jobb på det viset är lika bra som att gå i skola. Att kunna algebra och veta vad Sveriges landskap och sjöar hetet är kanske inte viktigt för just det yrke man väljer.

Skapa flashcards