Alla inlägg under mars 2009

Urk

Av Victoria - 9 mars 2009 14:55

Fick tid till vårdcentralen i dag. Var helt övertygad om att dom skulle göra en halsodling för det brukar dom när man hostar en massa. Nä då, inte min doktor inte. Det blev en odling från näsan i stället (där i från hade jag inga besvär ju).

Om ni inte har gjor detta kan jag tala om att dom sticker in en jällelång grej DJUPT in i kranen på en och detta skall göras långsamt och under en längre tid försiktigt snurra runt den här saken djupt innen i näsan. Hur det känns? Killar något fruktansvärt och tårarna sprutar och man FÅR INTE nysa.

Därefter ett litet stick i fingret som hag hatar, men i dag var det ett intet mot det jag genomlidit innan med "nästortyren".

När jag kom in till doktorn igen så hade odlingen inte visat något bakteriellt, typiskt tänkte jag, men där hade jag ju inte hellre något problem utan problemet satt i halsen.

Denne doktor tittade på mig med samma misstänksamma blick som min morfar hade när han frågade om jag gjort mina läxor och frågade om jag tog mina vitaminer ordentligt. Suck, jag har ju så svårt att ljuga så jag sa njaaaa jo när jag kommer i håg det. Så det blev en vända till till labbet och denna gånen ett stick i armen. Inte så farligt det heller jämfört med nästortyren.

Fick jag nån meducin tror ni? NÄ inte nångting utan rådet att fortsätta med sprayer och slemlösande  brustabletter och ha mycket tålamod så skulle det gå över till slut. GRRRRR Tåladmodet är slut för längesedan och jag har varit hostig sedan jul. Fast i olika omgångar. Jag säger som Pippi långstrump att jag vill ha en bra meducin som funkar mot lite av varje, mot hosta och vaxproppar och som man kan ta och polera möbler med också kanske.

Min stackars älskade sambo fick en vansinnig hostattack i natt. Han sprang omkring och vimsade och rev ner väckarklockan. Sedan satt han och sov i soffan. Jag kokade upp vatten och la i en sked honung, det hjälpte sa han. 

Ringde min äldste son som var på ett strålande humör, hans dotter 1 1/2 år gammal var så pigg att hon kunde återgå till dagis i dag. Hon var hemma några dagar förra veckan och så helgen så han var helt slut och hade inte kunnat göra nåt hemma under hela tiden för hon "levde rövare" sa han. Hon drog ut allt och kastade saker omkring sig och klättrade på allt osv. En underbar ålder, hi hi. Jo jag vet, var där när sonen hade lunginflammation för att hjälpa honom. Denna lilla underbara tös höll verkligen i gång. Det var som om en tornado gått fram i hennes rum när hon kom hem från dagis. Jag tog och sorterade bort en stor kartong med leksaker och satte undan. Tror hon hade för mycket helt enkelt. Bättre med lite och att hon lär sig leka med dom i stället för många som hon bara slänger omkring.

Just nu är köket en intressant plats där alla lådor och skåp måste undersökas och tömmas på sitt innehåll.

Av Victoria - 8 mars 2009 20:39

Har börjat klippa min Gustav. 3 tassar och nästan hela ryggen och magen klar. Jag har inte blivit biten en enda gång ännu. Passade på att ta magen medan han sov, man kan göra så när han sovit en längre stund för då är han lite slö och långsam i reaktionen när han vaknar.

Gustav tycker att det där med pälsvård och bad är helt onödigt, men skall han sova i min säng får han faktiskt finna sig i att bada i alla fall några gånger om året och att hålla pälsen i trim. Han har dessutom eksem också så han måste vara ren så det inte blir infekterat. 

Bella är mycket lättare att sköta, i alla fall när inte husse är hemma.

Just nu sitter marcus och Erica och ser på film, 3 filmer på en dag??? Hur orkar dom?

I morgon skall jag ringa vårdcentralen om inte min hosta blir bättre. Har hostat nästan sedan i julas. Hinner inte bli bra från den ena hostan tills näsa kommer. 

Våra söndagskvällar är så mysiga. Vi sitter vid våra datorer och lyssnar på kristna program som Krister hittar på datorn. En ny vecka skall börja och vi är klara med arbetet för denna veckan. Krister har diskat och lagat mat i dag, om det är för att det är internationella kvinnodagen eller för att han tyckte synd om mig pga min hosta vet jag inte. Eller var det kanske så att han inte ville ha mina baciller på mat och disken.  I morgon skall min käre sambo jobba hemma, skönt, även om han sitter vid datorn och jobbar så är han hemma. 



Av Victoria - 8 mars 2009 11:09

Kändes i morse som om det var en tidig vårdag. Fåglarna kvittrade och allt var tyst så när som på mina hostningar.

Nu kan man se en massa saker som sticker upp i rabatterna. Hoppas det är dom där lökarna vi petade ner i höstas, jag är så nyfiken på hur det kommer att se ut. Har glömt var vi satte dom och vad som var vad. 

Det är något visst med våren. Fast än kan det komma snö.

Skulle vilja mura upp en sån där låtsasbrunn mitt på gräsmattan och plantera blommor runtomkring. En sån där brunn med tak över och vev med en spann hängande i en lina. Det ser så gulligt ut. Jag har massor av roliga idéer men man skall klara av att utföra det också. Hi hi Undrar när Martin har semester? 

Martin är Kristers yngste son och mycket duktig, en sån där människa som kan lite om allting. 

Min äldste son tänkte jag lura ner en vecka för att få hjälp med att räfsa gräsmatta och rensa rabatter. Han älskar att greja i trädgården. 

Synd vi inte har nåt barn som är duktigt på snickeri. 

Skulle vilja ha en liten hundkoja i trädgården också och så skulle vi ändra lite i köket också. Ja ja, 

Kanske några av våra barn kan gifta sig med en snickare och en rörmockare. 

Av Victoria - 7 mars 2009 14:52

Ja ha nu är jag här, jag som aldrig skulle blogga. Min sambo har börjat och det ser ju kul ut så jag får väl försöka mig på detta jag med.

Är förkyld och snorig igen, kan inte skylla på mitt barnbarn denna gången i allafall. Sambon är också förkyld så jag får skylla på honom i stället. 

Svårt att undvika att bli smittad, man kan däremot med frisk luft, motion och vitaminer göra så att man kan orka med förkylningarna bättre. 

Min dotter lärde mig att färsk ingefärsrot är bra att skiva och lägga i en kopp med hett vatten och honung och citron i. Man kan också ta ett gott te och lägga ingefära och honung i. Låt det dra en stund innan ni dricker det. Lättar upp det tunga tjocka i luftrören och man kan även andas in ångorna. Faktiskt om man tar det redan när man känner förkylningen komma så blir det mycket kortare förkylningstid och lättare också. 

Ha en bra dag alla som läser detta.

Kram

Av Victoria - 6 mars 2009 15:40

Vågade äntligen klippa mig riktigt kort. Min käre sambo har tjatat men jag var feg. Visst är det mycket enklare att ha kort hår och det ser alltid vårdat ut. Mitt hår har självfall och är väldigt tjockt och envist så när det är halvlångt ser jag ut som ett troll i huvudet. Ett ovårdat troll.

Har alltid tyckt att kort hår var mera för män och att man förlorar lite av sin kvinlighet när man har det så där jättekort. När jag var tonåring tvingades jag klippa av mig håret trots att jag grät och ville ha det långt. 

Min sambo blev kär på nytt sa han och vi hade en jättemysig kväll, barnfritt och ensamma så när som på 2 hundar som satt och stirrade förnärmat på oss.

I dag åkte mössan på igen för det var lite kallt om öronen. Längtar efter våren nu och att få börja i trädgården och göra fint. Såg en massa knoppar som tittat upp, förhoppningsvis är det några av alla dom där lökarna vi satte i höstas.


Tidigare månad - Senare månad
Skapa flashcards