Alla inlägg under mars 2009

Av Victoria - 21 mars 2009 09:14

Var är solen??????

Gammelsmurfen skulle hjälpa mig bära ut träbänken till altanen i dag. Det har varit soligt om förmiddagarna på altanen nu flera dagar och när jag äntligen får hjälp med bänken och det är helg så blir det ingen sol. Gnäll Gnäll Gnäll!

Av Victoria - 20 mars 2009 12:28

Ett underbart väder, men jag måste städa färdigt och stryka bonussonens skjortor. Vägrar låta någon gå i skrynkliga skjortor, tål det bara inte.

Min älskade sambo tycker jag är konstig som till o mes stryker näsdukar. 

Ja ja, karlar ser inte på sånt på samma sätt som kvinnor. I alla fall kvinnor i min generation. 

2 sockerkakor och en kålpudding har jag åstadkommit i dag. Känner mig stolt. I dag  får jag nog beröm av min sambo för jag bakte 2 sockerkakor och sedan passade jag på när ugnen ändå var varm att göra kålpuddingen så man slapp värma upp ugnen igen. Sparar ström på det viset och det har han ju rätt i. 

En ljuvlig dag, hoppas solen skiner när jag är klar med allt och skall gå hundpromenaden. 

Om jag nu får ut Gustav, han verkar dålig. Stod stilla ute i trädgården och såg olycklig ut så jag fick gå ut o bära in honom. Han blir sån i bland, kanske lilla hjärtat som krånglar. För några år sedan sa veterinären att han hade lite blåsljud på hjärtat. Tur min älskade Gammelsmurf lärt sig hjärt o lung räddning i dag. Fniss! Han fick G + på farmakologiprovet också. Verkade vara ett kompliserat ämne, mycket att hålla reda på, men han är ju så duktig. 

Kram på er alla

Av Victoria - 19 mars 2009 09:46

Ett underbart väder i dag också, men vad smutsiga fönstren är!!!!!!

Nu när solen skiner syns det ju, suck!

Jag njuter av solen och skall sitta ute en stund om jag hinner. Måste städa finrummet i dag, vi får sonenes blivande svärföräldrar på besök på lördag och då skall vi sitta där inne. Skall ju inte skrämma bort dom med våra dammråttor i alla fall. 

Där är inte smutsigt egentligen utan behöver bara snyggas till och dammas och dammsugas. 

Sedan måste jag gå runt huset och titta till fönstren, katterna sitter i bland på fönsterbläcket och trycker sina snoriga nosar mot fönstren vilket gör att det är ett band av nosavtryck på rutorna. 

Tvättskåpet tomt i går kväll, men i dag är det en ny hög där igen.

Maria skrev något om att det i bland bara är en av ett par strumpor i tvätten. Ja det fenomenet hade jag också förr i världen. Numera är det lite bättre, men vad det beror på vet jag inte. Om det är så att vissa tvättmaskiner äter strumpor eller att strumporna tröttnar på varandra så att den ena rymmer. Min älskade sambo som själv skött tvätten i många år kom på en bra idé, när han tar av sig sina strumpor sätter han liksom i hop dom så dom inte kan rymma från varandra. Jag har börjat göra lika dant och det funkar. 

När mina barn bodde hemma köpte jag vita strumpor till yngste sonen och svarta till den äldste och då alltid likadana så dom inte skulle stå där med en udda strumpa. Det konstiga var att köpte man 10 par lika dana vita frottesockar så kunde man ge sig katten på att efter ett antal tvättar så hade man 20 st sockar som alla såg olika ut. Dom ändade färg eller form så dom var alla olika i alla fall. 

Nä nu skall jag gå ut o dricka kaffe och ta en knäcke macka med kaviar på. Svennes kaviar blir det i dag. 

Inte SVENNES kaviar nu utan märket Svennes. 

Ha en bra dag allihopa och kram på er

Av Victoria - 18 mars 2009 18:58

Solen sken och jag hängde ut tvätt och det kändes som om våren äntligen var här. Utvilad var jag också, hade äntligen fått sova ordentiligt och kände mig på ett jättegott humör.

Vad mycket jag har att vara tacksam för. Tänker på det i bland när jag är ute och går med vofsingarna. Dom pratar i bland i kyrkan om bönesvar och jag om någon har väl fått det. När jag var ung och trodde att jag inte kunde få några barn så bad jag Gud om att få ett i alla fall. Jag fick tre, underbara snälla ungar. Jag var sjuk och jätteledsen och väldigt ensam, jag bad till Gud och jag blev frisk och fick min familj och vänner. När min son var sjuk bad jag åter Gud om hjälp och det fick jag. Dottern var med om en trafikolycka och även där bad jag och han hörde. När min man var sjuk och det var han flera gånger riktigt ordentiligt då bad jag Gud om hjälp och det fick jag utom sista gången. Efteråt förstod jag att hans stackars kropp var så dålig att han inte kunde levt ett ens skapligt hyggligt liv. Canser, stroke och proppar i benen osv,  så detta var Guds sätt att hjälpa. Nu vet vi att han har det bra och inte är ensam utan tillsammans med de sina.

Gud såg även till att jag och mina barn klarade oss, vi har fått ordning på våra liv allihop. Jag träffade min gammelsmurf och kom i kontakt med Östermalmskyrkan. Fick en ny lillasyster och 2 bonussöner. Min yngste son fick jobb och den äldste blev pappa och dottern fick hjälp för sin sjukdom.

När jag går där i skogen med våra vofsingar och tänker på allt detta så blir jag i bland överväldigad. Vad har jag gjort för att förtjäna allt detta.  Ibland känns det som om någon faktiskt lyssnar. Då menar jag inte en ekorre eller en kanin utan något annat. 

Vi har mycket ekorrar i området, när man ser dom skuttar omkring eller ser ett rådjur då förstår man att detta är Guds underverk. Något så vackert kan ju inte bara bli till av sig själv.  Några svanar flög över oss en dag, dom är ju otroligt vackra, eller se på en nyfödd kattunge eller ett litet nyfött barn. Det är ju underverk. Sådant kan inte bli till av en slump. 

Av Victoria - 17 mars 2009 13:59

Hängde ut tvätt i går som var torr vid 10 i dag. Har hängt ut en ny omgång som snart är torrt. Det blåser och så skiner solen. Inget väder att sitta ute och fika i, men bra att torka tvätt i.

Hoppas det håller i sig i morgon med så jag blir av med all tvätt.

Har lite huvudvärk i dag, men annars hostar jag inte så ofta nu och inte så länge. 

Saknar min gammelsmurf och längtar efter mina barn och barnbarn. 

I morgon skall jag börja städa av för på lördag kommer sonens blivande svärföräldrar hit på middag. Måste ju se lite snyggt och prydligt ut då. 

Funderar på kycklinggryta med ris. 

Vad skall man hitta på till efterrätt? Glass är så tråkigt. 

Fast det finns ju Ottos glass, den tillverkas i Yngsjö och är unik. Dom som inte testat den måste göra det. Säljs på Maxi i Kristianstad och i Åhus på Kvantum samt Willys i Karlskrona. 

Kanske på fler ställen också. 

Kram på er alla

Av Victoria - 16 mars 2009 18:52

Nu är jag säker, det är någon av grannarna som smyger in och lägger sin smutstvätt i vårt tvättskåp. I dag stod dörren till skåpet öppet och det var så fullt att tvätten vällde ut på golvet. Jag tvättade flera maskiner förra veckan och nu i dag måndag var det fullt igen.

Samma med toalettpapperet. Varför kan dom inte köpa eget utan smyga in här och ta våra rullar. 

Bella skäller i bland utan att någon syns, men det är kanske en granne som gjort sig osynlig. Eller är det kanske så att vi har någon utomgjording i grannskapet som inte vet hur man tvättar och inte kan gå till affären och köpa toapapper. Aha! Det förklarar mysteriet med chockladkexen och pepparkakorna. Sist köpte vi både Brago kex med choklad och Brago utan choklad. Dom med choklad försvann snabbt och dom utan låg kvar några dagar. Ja ja livet är fullt av mysterier, strunt samma så länge dom inte snor mitt kaffe. 

Av Victoria - 16 mars 2009 12:05

I dag kan jag böja mig utan att huvudet känns som om det skulle explodera och jag har sovit gott i natt. Väcktes dessutom kvart i sex av min älskade gammelsmurf med en skön kram. Upp och fixa frukost till familjen och när min hjälte åkt så gick jag och vofsingarna in o la oss igen. Jag kunde inte somna utan låg och läste en stund. 

Marcus åkte till jobbet vid ca 0730 och Erica sov lite till.

I dag tog Erica (svärdottern) med sig Bella på en skön promenad. Bella blev jätteglad. 

Dammade väl och dammsög i vårt sovrum, förra veckan klarade jag inte av det och nu kändes det dammigt och instängt. Hade fönstret öppet en bra stund. 

Därefter fick jag lov att vila, men nu känns det friskt och skönt i sovrummet. Har mycket lättare att hosta rent i dag och känner mig piggare, i alla fall när jag sitter eller ligger. Det är så mycket jag vill göra just nu, men då får jag skäll av min hjälte när han kommer hem och så vet jag att jag inte orkar heller. Han har ju rätt, man skall vänta tills man är frisk. Sovrummet kunde däremot inte vänta, det var hälsovådligt att sova där med allt damm.  

Kaffet smakar fortfarande som gammalt skurvatten luktar och lukten har inte kommit tillbaks riktigt. 

Stoppade ner snoken i kaffebönsburken, men kände knappt den goda bönlukten. 

När jag öppnar en ny paket bönor så brukar jag stå o sniffa en stund, den doften är ljuvlig.

Nu skall jag gå ut i köket och slänga in minipizza i mikron till Erica och mig.

Ha det så bra och kram på er alla


Av Victoria - 15 mars 2009 16:34

I natt var jag bara vaken en enda gång och hostade, men då hostade jag desto mer.

Känns så skönt att det äntligen vänder. 

I dag har jag bara lagat mat och diskat. Jo visst, fick bädda rent i våra sängar för att en katt spytt i vår säng. Skulle i alla fall bytt sängkläder denna vecka så nu är det gjort.

Mulet och grått, men inte alls kallt. Hoppas det blir lite sol nu.

Skönt att inte Ugglas vann melodifestivalen, min dotters väninnas sambo sa att om hon vann skulle han kasta ut teven genom fönstret. Det hade varit hemskt tragiskt för dom hade samlats hemme hos min son för att äta middag och se melodifestivalen där. Stackars Inge och Wylie om dom inte kunde se Bolibompa. Inge säger att det är för Wylies skull han tittar på barnprogrammet, men han verkar mer intresserad än hon. Wylie är vårt barnbarn. 

Jag tror att kanske den låten som vann är den som har störst chans att vinna. Alla låtarna verkar ju nästan likadana. Stöpta i samma form liksom. 

Alla artister också, varför kan det inte komma en liten tjej eller kille i en vanlig enkel kjol o blus eller jeans och t-chirt och tex sjunga en kristen sång. Nåt glatt och hoppfullt utan en massa smink och glitter. 

Kram på er alla



Ovido - Quiz & Flashcards